Ειδήσεις

Δ. Κρεμαστινός: «Έφτιαξα νόμο για τα φάρμακα αλλά δεν εφαρμόστηκε»

Την άποψη ότι θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες αποδείξεις για την υπόθεση Novartis διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός στο ”Ακραίως” και στον Τάκη Χατζή, τονίζοντας ότι ο ίδιος ως υπουργός έφτιαξε νόμο που εμπόδιζε την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων αλλά δεν εφαρμόστηκε.

‘Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Πέρασα κάποιο νόμο για τα φάρμακα που δεν εφαρμόστηκε γιατί αποχώρησα. Ήταν ο νόμος που είχαν εισηγηθεί οι επτά σοφοί και που αν είχε εφαρμοστεί ούτε σκάνδαλο Novartis ούτε τίποτα. Εχω πει να πάω να καταθέσω στην επιτροπή για την εξεταστική και να πω και γιαυτά, δεν με έχουν καλέσει ακόμα. Ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος αλλά δεν προχώρησε. Αν ο υπουργός φύγει, φεύγει και ο νόμος». 

Σύμφωνα, επίσης, με τον ίδιο: «Προσωπικά θα ήθελα να έχω περισσότερες αποδείξεις για την υπόθεση Novartis. Θα έπρεπε να επιμείνουν περισσότερο μέσω του FBI για περισσότερες αποδείξεις. Ήρθαν με ελλιπή στοιχεία στη Βουλή αυτή τη στιγμή».

Σε σχέση με την ύπαρξη των δέκα καλπών τόνισε: «Είναι σαν να ψηφίζουμε ενόχους με τις δέκα κάλπες. Αποφασίστηκε να ερωτηθεί η επιστημονική επιτροπή της Βουλής για να δούμε αν είναι συνταγματικό. Αύριο θα υπάρχει μια απάντηση. Από πλευράς λογικής πιστεύω στη μία κάλπη».

Αναφορικά με την πιθανότητα αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία επισήμανε: «Δεν έχει ληφθεί απόφαση για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ. Αν ληφθεί όμως δεν είναι σωστή απόφαση». 

«Είναι σκάνδαλο εταιρειών που αναδείχθηκε η Novartis, από την Αμερική. Δηλαδή είναι μόνο η Novartis και όλα τα άλλα γίνονται σωστά; Π.χ. τα συνέδρια γίνονται σωστά; Όλοι ξέρανε για τη Novartis. Πολιτικοί, γιατροί, δημοσιογράφοι…» υποστήριξε επίσης ο κ. Κρεμαστινός.

newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου