ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ.

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΕΛ.ΑΣ.

Στο εδώ­λιο του Μι­κτού Ορ­κω­τού Δι­κα­στη­ρί­ου της Κω κα­τη­γο­ρού­με­νος για από­πει­ρα αν­θρω­πο­κτο­νί­ας από πρό­θε­ση σε ήρεμη ψυ­χι­κή κα­τά­στα­ση σε βάρος αστυ­νο­μι­κού του Τμή­μα­τος Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών Ρόδου και για προ­μή­θεια και κα­το­χή ναρ­κω­τι­κών ου­σιών για δική του απο­κλει­στι­κά χρήση θα κα­θί­σει ο 36χρο­νος Γ. Ζ. του Σ., κά­τοι­κος Ρόδου.

Κα­τη­γο­ρού­με­νος για κα­το­χή και πώ­λη­ση ναρ­κω­τι­κών ου­σιών είναι στην ίδια υπό­θε­ση ο Ι. Α. του Σ. 32 ετών.

Οι ανω­τέ­ρω συ­νε­λή­φθη­σαν το από­γευ­μα της 29ης Δε­κεμ­βρί­ου 2011 στη Με­σαιω­νι­κή Πόλη. Οι αστυ­νο­μι­κοί εντό­πι­σαν συ­γκε­κρι­μέ­να στην πλα­τεία Αρί­ω­νος τον 36χρονο την ώρα που αγό­ρα­ζε από τον 32χρονο κάν­να­βη.

Ο 36χρο­νος στην προ­σπά­θειά του να δια­φύ­γει της σύλ­λη­ψης απο­πει­ρά­θη­κε να πα­ρα­σύ­ρει με το αυ­το­κί­νη­το, τύπου Citroen C2, το οποίο οδη­γού­σε, αρ­χι­φύ­λα­κα του Τμή­μα­τος Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών Ρόδου, ο οποί­ος επι­χεί­ρη­σε να τον ακι­νη­το­ποι­ή­σει.

O αρ­χι­φύ­λα­κας μπό­ρε­σε με ελιγ­μό να τον απο­φύ­γει εγκαί­ρως και σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες ο πλά­γιος κα­θρέ­φτης του αυ­το­κι­νή­του τον χτύ­πη­σε στην κοι­λιά χωρίς ευ­τυ­χώς να του προ­κα­λέ­σει τραύ­μα.

Σε σω­μα­τι­κή έρευ­να που διε­νερ­γή­θη­κε στον δρά­στη βρέ­θη­κε και κα­τα­σχέ­θη­κε αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία με ακα­τέρ­γα­στη κάν­να­βη κα­θα­ρού βά­ρους 6,8 γραμ­μα­ρί­ων. Ακο­λού­θη­σε έρευ­να στην οικία του και οι αστυ­νο­μι­κοί βρή­καν και κα­τά­σχε­σαν μια αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία με ακα­τέρ­γα­στη κάν­να­βη κα­θα­ρού βά­ρους 4,4 γραμ­μα­ρί­ων.

Σε έρευ­να που έγινε στον πρώτο βρέ­θη­κε και κα­τα­σχέ­θη­κε το χρη­μα­τι­κό ποσό των 30 ευρώ, ως προ­ερ­χό­με­νο από πώ­λη­ση ναρ­κω­τι­κών ου­σιών, ενώ σε έρευ­να στην οικία του, βρέ­θη­κε μια αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία με ακα­τέρ­γα­στη κάν­να­βη μι­κτού βά­ρους 20 γραμ­μα­ρί­ων.

Και οι δύο αρ­νή­θη­καν κα­τη­γο­ρη­μα­τι­κά την αγορά και πώ­λη­ση ναρ­κω­τι­κών επι­ση­μαί­νο­ντας ότι είναι και οι δύο χρή­στες και ότι προ­σπα­θούν να απε­ξαρ­τη­θούν με­τέ­χο­ντας σε πρό­γραμ­μα υπο­κα­τά­στα­σης. Προς τούτο προ­σκό­μι­σαν εξάλ­λου και ια­τρι­κές πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νες ενώ ισχυ­ρί­στη­καν ότι δεν υπήρ­χε χρη­μα­τι­κό αντάλ­λαγ­μα για την διά­θε­ση της ως άνω μι­κρο­πο­σό­τη­τας κάν­να­βης και ότι επρό­κει­το για «κέ­ρα­σμα» με­τα­ξύ χρη­στών. Σε ό,τι αφορά την κα­τη­γο­ρία της από­πει­ρας αν­θρω­πο­κτο­νί­ας ο 36χρο­νος αρ­νή­θη­κε κα­τη­γο­ρη­μα­τι­κά ότι είχε πρό­θε­ση να σκο­τώ­σει ή να χτυ­πή­σει τον αστυ­νο­μι­κό ζη­τώ­ντας μά­λι­στα συγ­γνώ­μη για το ό,τι επε­δί­ω­ξε να απο­φύ­γει τη σύλ­λη­ψή του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.