Ειδήσεις

Διαφωνούν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας με το νέο σύστημα αξιολόγησης

Κάθετα αντίθετοι με το νέο σύστημα αξιολόγησης, που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, είναι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Το θέμα συζητήθηκε στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε χθες και αποφασίστηκε να γίνει, αν χρειαστεί για το θέμα αυτό, και προσφυγή στη δικαιοσύνη.

«Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με το σύστημα αξιολόγησης γιατί θεωρούμε πως προωθείται για να δημιουργηθεί δεξαμενή υπαλλήλων που θα τεθούν αργότερα σε διαθεσιμότητα. Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη και αν χρειαστεί θα καταθέσουμε και ασφαλιστικά μέτρα για να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας κ. Αντώνης Γκίκας.
Μετά τη συνέλευση έγινε η κοπή της πίτας του Συλλόγου παρουσία του περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και των αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Φώτη Χατζηδιάκου, Αντώνη Χατζηιωάννου και Λίτσας Φτακλάκη.
Στην ομιλία του ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που δημιουργούν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε κεντρικό επίπεδο.

«Είμαστε σε κρίσιμη περίοδο. Πολλοί θεωρούν πως το πρόβλημα είναι η δημόσια διοίκηση. Έχουν Γερμανούς και Γάλλους συμβούλους. Τι ξέρουν αυτοί από το Νότιο Αιγαίο; «Ράβουν» και πάλι για τα νησιά ένα κοστούμι στεριανό. Δεν πιστεύω πως το όποιο μοντέλο δημιουργήσουν ότι θα ταιριάζει στα νησιά μας. Η ιδιαιτερότητα του χώρου επιβάλλει σωστές ενέργειες. Δεν έχουν εστιάσει στις αλλαγές που χρειάζεται ο Καλλικράτης. Δεν είμαι αισιόδοξος γιατί κανείς δεν ασχολείται με την ουσία. Έχουν κάνει τα απλά σύνθετα», τόνισε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

«Και την αξιολόγηση των δομών τη βλέπουν αριθμητικά. Πάνε με τη λογική του … μπαλτά. Όλοι θέλουμε να εκσυγχρονιστεί η διοίκηση. Πρέπει να μελετήσουμε πώς θα γίνει η αξιολόγηση. Για το λόγο αυτό περιμένουμε τη μελέτη που ζητήσαμε να εκπονηθεί. Με την έλλειψη προσωπικού, που έχουμε τι θα αξιολογήσουν; Ή θα αποφασίσουν τι επίπεδο διοίκησης θέλουν ή θα μας δώσουν τα 700 άτομα προσωπικό που χρειαζόμαστε. Ας κρατήσουν τη διαδικασία για την επόμενη φάση», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, που τόνισε ακόμα πως χάρη στις προσπάθειες των υπαλλήλων της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει καταφέρει να απορροφήσει πολλά χρήματα από το ΕΣΠΑ.

“Είναι κίνητρο για κάποιους τα λεφτά του Μαχαιρίδη. Τους δίνουν ώθηση να ασχοληθούν με την Περιφέρεια. Λεφτά υπάρχουν, λοιπόν, αλλά δεν είναι για σπατάλες ή κάτι άλλο. Έχουν βρεθεί για να γίνουν έργα. Να αξιοποιηθούν οι πόροι σωστά”, τόνισε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης που δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η κρίση κτύπησε και τον ίδιο αφού και τα δύο του παιδιά έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό.

«Όλοι είμαστε σε δύσκολη θέση. Και τα δυο μου παιδιά έφυγαν από τη Ρόδο. Η κρίση κτύπησε και εμένα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα γιατί έχουμε υποχρέωση να πετύχουμε», τόνισε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

«Τραβήξαμε με τον κ. Μαχαιρίδη πολύ κουπί για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μείναμε στα γραφεία μας για πολλές ώρες ακόμη και σε γιορτές για να πετύχει ο Καλλικράτης. Μετά άρχισαν τα δύσκολα. Εμείς έχουμε περισσότερη πίεση. Τα περισσότερα τηλέφωνα που δεχόμαστε είναι για παράπονα των πολιτών. Αν είπαμε και καμία κουβέντα παραπάνω ήταν εξαιτίας της πίεσης. Δεν μας άφησαν να κάνουμε κουμάντο με τα θέματα μας. Υπάρχει θέμα με τη μείωση του προσωπικού μας που τώρα μόλις και μετά βίας γεμίζει μια αίθουσα», τόνισε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος που αναφέρθηκε και στα κριτήρια που θέτει το νέο σύστημα αξιολόγησης.
Στις στρεβλώσεις του Καλλικράτη και στον αγώνα που δόθηκε για να φθάσει η Περιφέρεια σε καλά επίπεδα αναφέρθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Λίτσα Φτακλάκη και Α. Χατζηιωάννου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου