Μύρισε «άρωμα εκλογών» και το τοπικό ΠΑΣΟΚ ξεκινά την προσπάθεια συνένωσης, «επανακολλώντας» τα κομμάτια του που διασπάστηκαν στα προηγούμενα χρόνια, προσβλέποντας σε ένα δυναμικό “comeback“ της Κεντροαριστεράς και του σοσιαλδημοκρατικού χώρου.
Προχθές βράδυ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή και των τοπικών στελεχών, που είχαν προσχωρήσει στο ΚΙΔΗΣΟ αλλά και των στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η πρόσφατη συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά με τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργο Παπανδρέου και ο «γάμος» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Κίνημα Δημοκρατών-Σοσιαλιστών, έδωσε το έναυσμα για …συσπείρωση.
Σε δηλώσεις του στη «δ» ο κ. Νικηφόρος Παπανικόλας, υπεύθυνος Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για το νησί της Ρόδου, τόνισε ότι αυτή τη σύμπραξη τη ζητούσε η  κοινωνία της Ρόδου εδώ και καιρό, βλέποντας ότι τίποτε δεν χωρίζει ιδεολογικά το ΠΑΣΟΚ με το κίνημα Παπανδρέου.
«Με αφορμή τα τεκταινόμενα και την κινητικότητα που υπάρχει στο χώρο της Κεντροαριστεράς μετά την απόφαση του ΚΙΔΗΣΟ να συμπράξει με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, οργανωνόμαστε σε τοπικό επίπεδο. Αυτό που εγώ εισηγούμαι είναι ότι πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και δράσεις συλλογικά ως Δημοκρατική Συμπαράταξη και όχι μεμονωμένα ως ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας  της Ρόδου ακόμη και πριν τη συνάντηση της Φ. Γεννηματά με τον Γ. Παπανδρέου. Αυτό που λέγαμε ότι δεν έχουμε πολιτικές διαφορές και ότι δεν υπάρχει λόγος να είμαστε δύο διαφορετικά κόμματα ήταν όντως αλήθεια και καλωσορίζουμε το ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη», είπε ο κ. Παπανικόλας, ο οποίος επεσήμανε ότι η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ με τη δημιουργία του ΚΙΔΗΣΟ κατακερμάτισε τον κεντρώο χώρο, ενώ σήμερα γίνονται ενέργειες οι οποίες επουλώνουν αυτές τις πληγές.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η διάσπαση το 2015 μας είχε πληγώσει παραταξιακά και είχε κατακερματίσει το χώρο του κέντρου. Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα για επούλωση των πληγών. Το πρόβλημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι ότι δεν είχε ένα κοινό αφήγημα… Στο ΠΑΣΟΚ, αντίθετα με τη ΝΔ, κάθε πρόεδρος ήθελε να φέρει το καινούριο και έβλεπε με επιφυλακτικότητα ό,τι είχε να κάνει με την προηγούμενη ηγεσία. Αν βάλουμε τις προσωπικές μας διαφορές στην άκρη-επειδή επί προσωπικού τίθεται το ζήτημα-και διαμορφώσουμε ένα πολιτικό σχέδιο με βάση τις προοδευτικές  απόψεις μας για μία νέα Ελλάδα, θα λειτουργήσει προς όφελος της χώρας».
Παλιά στελέχη βγαίνουν από τον πάγο
Οι εξελίξεις έχουν ενεργοποιήσει και παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο), ενώ και νέα άτομα αναμένεται να έλθουν στο προσκήνιο, σε μία διαδικασία σύνδεσης της εμπειρίας με τις νέες και φρέσκιες ιδέες.
Όπως δήλωσε ο κ. Παπανικόλας, παλιά στελέχη βγαίνουν από τον πάγο, ενώ όσοι δήλωναν τα τελευταία χρόνια «άστεγοι πολιτικά» βρίσκουν επιτέλους στέγη: «Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν υπολογιζόμαστε πλέον αθροιστικά, ότι συγκεντρωνόμαστε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μαζί με τα τοπικά στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών και αποτελούμε απλά ένα σύνολο. Αυτό το εγχείρημα λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και αυτό φαίνεται με την ενεργοποίηση των στελεχών που είχαν μείνει τα τελευταία χρόνια στον πάγο. Επίσης βλέπουμε να κερδίζουμε ξανά  πολίτες οι οποίοι κατατάσσουν τον εαυτό τους στον κεντρώο και σοσιαλδημοκρατικό χώρο, οι οποίοι δήλωναν άστεγοι πολιτικά. Αυτούς τους κερδίζουμε πίσω και κάθε μέρα αγκαλιάζουν το εγχείρημά μας όλο και περισσότεροι».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ