Τοπικές Ειδήσεις

Αθώοι δύο επιτελείς της ΔΕΥΑ Ρόδου για ρύπανση του περιβάλλοντος

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου δύο επιτελείς της ΔΕΥΑ Ρόδου που κατηγορήθηκαν για ρύπανση περιβάλλοντος.
Κατηγορήθηκαν συγκεκριμένα ότι ο μεν πρώτος κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο 2016 έως 31.3.2017 ο δε δεύτερος από 31.3.2017 και εντεύθεν, στη Ρόδο και ενώ απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη απόρριψη υγρών αποβλήτων-λυμάτων εντός ή εκτός αστικών περιοχών και σε οποιοδήποτε φυσικό αποδέκτη, προκάλεσαν ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος. Ειδικότερα, ότι διοχέτευσαν επεξεργασμένα λύματα από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της τοπικής κοινότητας Μαριτσών του Δ. Ρόδου σε παρακείμενο ρέμα, αντί να μεριμνήσουν ως όφειλαν για την κατασκευή υπεδάφιας διάθεσης λυμάτων, με αποτέλεσμα να διαρρέουν τα λύματα προκαλώντας μ’ αυτόν τον τρόπο ρύπανση του εδάφους και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου