Τοπικές Ειδήσεις

Η. Καματερός: ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ το Μ.Ι. και στα καύσιμα

 

 

Εισηγούμενος σήμερα ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας» ανέπτυξε την εφαρμογή από 01/01/2019 και για 6 μήνες πιλοτικά σε 33 νησιά την εφαρμογή του Μ.Ι. και στα καύσιμα.

Τα νησιά του νομού Δωδεκανήσου στα οποία θα εφαρμοστεί το μέτρο είναι:

Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Κάρπαθος, Κάσος, Λειψοί, Λέρος, Μεγίστη, Νίσυρος, Πάτμος, Σύμη, Τήλος, Χάλκη.

Η εφαρμογή του μέτρου, θα έχει σαν συνέπεια η τιμή των καυσίμων στα παραπάνω νησιά να μην ξεπερνά τα 10-15 λεπτά την μέση τιμή στην Περιφέρεια Αττικής.

Η διαφορά θα αποδίδεται στους πρατηριούχους που θα είναι υπόχρεοι να μειώσουν τις τιμές πώλησης και θα ελέγχονται για αυτό μέσω ηλεκτρονικού συστήματος.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα πέραν των φυσικών προσώπων, και στις επιχειρήσεις να αποκτήσουν ΜΑΝ (Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη) και να υπάγονται στις ευεργετικές διατάξεις του Μ.Ι.

Έτσι μέσα στο 2019 προχωρούμε σε διεύρυνση του Μ.Ι. ενός μέτρου που είναι τομή στην αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους μεταφορών από και προς τα νησιά, αίρει σημαντικά την απομόνωση τους, αλλά λειτουργεί και σαν αναπτυξιακό μέτρο σε όφελος των νησιών μας.

Έτσι καθημερινά, θα αναδεικνύονται τώρα πια εκτός μνημονίων, οι διαφορές της προοδευτικής πολιτικής με αυτήν που μας οδήγησε στην κρίση.

 

Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου