Τοπικές Ειδήσεις

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου κατηγορούμενων και θύματος ζητά ο Κούγιας – Mίλησε ο 19χρονος

Σε λίγες λέξεις περιορίστηκε ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, σε ερώτηση που δέχτηκε από τηλεοπτική εκπομπή για τη δική του εκδοχή αναφορικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο της άτυχης φοιτήτριας.
«Δεν θέλω να αναφέρω τίποτα άλλο για την ώρα. Είμαι αθώος αυτό θέλω να πω μόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 19χρονος, που υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για τη δολοφονία της Ελένης και υποδεικνύει σαν υπεύθυνο τον έτερο κατηγορούμενο από το νησί. Όπως αναφέρει ο 19χρονος, ενεπλάκη σε αυτή την υπόθεση επειδή φοβήθηκε για την ασφάλειά του και έτσι δεν αντέδρασε ώστε να προστατεύσει την Ελένη, την οποία σε κάθε περίπτωση δεν χτύπησε.
Αίτημα Κούγια για άρση απορρήτου της Ελένης και των δραστών
Αίτημα για άρση του απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα αλλά και στο σταθερό του σπιτιού, όπου βιάστηκε και βασανίστηκε η άτυχη φοιτήτρια, κατέθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας.
Ο κ. Κούγιας ζητά να ερευνηθεί με ποια πρόσωπα επικοινώνησαν οι δράστες πριν παραλάβουν την Ελένη με το άσπρο φορτηγάκι, αλλά και μετά τα όσα συνέβησαν στο σπίτι στους Πεύκους της Ρόδου.
Η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Κούγια έχει ως εξής:
«Όπως σας είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει την υπεράσπιση πολιτικής αγωγής της οικογένειας Τοπαλούδη στην υπόθεση της δολοφονίας της αειμνήστου, Ελένης Τοπαλούδη.
Σήμερα, το δικηγορικό μας γραφείο κατέθεσε ενώπιον της κας Ανακρίτριας Ρόδου αίτημα για την διενέργεια ως ανακριτικής πράξης της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου αφενός των αριθμών κινητής τηλεφωνίας των κατηγορουμένων και του θύματος, η οποία θα αφορά τις εισερχόμενες κι εξερχόμενες κλήσεις, τις ώρες που αυτές οι κλήσεις πραγματοποιήθηκαν, αλλά και τις κεραίες που ενεργοποίησαν τόσο οι εν λόγω αριθμοί όσο και οι αριθμοί κινητής τηλεφωνίας, με τους οποίους αυτοί επικοινώνησαν, από την ώρα που σύμφωνα με τις κάμερες το θύμα συνάντησε τον έναν εκ των δραστών μέχρι και τον χρόνο της συλλήψεώς τους, αφετέρου του αριθμού σταθερής τηλεφωνίας της εξοχικής κατοικίας του ενός κατηγορουμένου, όπου οι δράστες βίασαν και κακοποίησαν βάναυσα την αείμνηστη Ελένη Τοπαλούδη.
Σκοπός του ως άνω αιτήματός μας είναι, κατόπιν των αναμφισβήτητων απαντήσεων των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, να εντοπιστούν οι αριθμοί και μέσω αυτών τα πρόσωπα, με τα οποία επικοινώνησαν οι δύο δράστες του εγκλήματος, αλλά κυρίως πού ευρίσκοντο τα συγκεκριμένα πρόσωπα σε σχέση με τους δράστες από την πρώτη στιγμή που ο ένας εκ των δραστών παρέλαβε την αείμνηστη Τοπαλούδη μέχρι τη στιγμή που και οι δύο δράστες την πέταξαν στη θάλασσα, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή. Επίσης, σκοπός του ως άνω αιτήματός μας είναι να εντοπιστούν τα πρόσωπα, με τα οποία επικοινώνησαν οι δράστες μετά την ολοκλήρωση του εγκλήματος τους και πού ευρίσκονταν τα συγκεκριμένα πρόσωπα».

Δεν μπόρεσα να κάνω
μάθημα – Το αμφιθέατρο έκλαιγε για την Ελένη
«Πριν μια εβδομάδα δεν μπόρεσα να κάνω μάθημα. Βρισκόμουν μπροστά σε ένα αμφιθέατρο που έκλαιγε». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο καθηγητής της Ελένης Τοπαλούδη, την πρώτη ημέρα που μπήκε στο αμφιθέατρο για να κάνει μάθημα, αφότου έγινε γνωστό το άγριο έγκλημα με θύμα την 21χρονη φοιτήτρια.
Την πρώτη ημέρα που μπήκε στο αμφιθέατρο για να διδάξει, δεν μπορούσε κανείς να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Ούτε εκείνος:
«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο γιατί ήξερα ότι όλοι γνώριζαν. Ήταν η πιο σιωπηλή υποδοχή που είχα ποτέ», είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο κος Συρόπουλος. «Το γεγονός μας έχει ταράξει όλους σύγκορμα» δηλώνει.
Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, ο καθηγητής της Ελένης περιγράφει ένα κορίτσι που ήταν πάντα πρόθυμο να λάβει μέρος σε όλες τις πολιτιστικές ομάδες:
«Βοηθούσε πάντα σε όλες τις δράσεις, που το πανεπιστήμιο ανέπτυσσε, με κοινωνική ευαισθησία για τους πρόσφυγες».
Ο καθηγητής της Ελένης, κάνει λόγο για ένα φυσιολογικό παιδί. «Δεν υπήρχε κάτι που να μας ανησυχήσει», ενώ δεν έκρυψε πως «παρακολουθούμε πλέον σαν έντρομοι θεατές, σοκαρισμένοι, με δέος τις στενάχωρες λεπτομέρειες που βγαίνουν στην επιφάνεια. Σφίγγουμε την καρδιά μας. Δεν είμαστε μόνο καθηγητές αλλά και γονείς».
Ένα χριστουγεννιάτικο
δέντρο για την Ελένη στο
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Το φετινό δέντρο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν έχει λαμπάκια και χαρούμενα φώτα. Είναι διαφορετικό, είναι λυπημένο και ταυτόχρονα με κάθε του κλαδί στέλνει και από ένα μήνυμα.
Συμφοιτητές της Ελένης, αποφάσισαν να κρεμάσουν στα κλαδιά του κάρτες, που γράφουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, μετά την απώλεια της Ελένης.
Δύο εξ΄αυτών γράφουν:
-«Ελένη μας… συγγνώμη που δεν σε ακούσαμε, συγγνώμη που δεν μας μίλησες»
-«Εσύ που βιώνεις κακοποίηση και κάθε είδους βία, μίλα. Καλό Παράδεισο Ελένη».
Γυναίκες στο Σύνταγμα με ένα κερί στη μνήμη της δολοφονημένης φοιτήτριας
Με ένα κερί τίμησαν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη γυναίκες που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα πολίτες και μέλη του τομέα Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών συμμετείχαν στη σιωπηλή, συμβολική-ειρηνική διαμαρτυρία δείχνοντας εμπράκτως το σεβασμό τους στη μνήμη της φοιτήτριας που δολοφονήθηκε άγρια στη Ρόδο. Οι γυναίκες εξέφρασαν τη θλίψη τους για το έγκλημα αλλά και την αντίθεσή τους σε λογικές και πρακτικές έμφυλης βίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου