Με τους Πανελλήνιους Αγώνες που έγιναν την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Μεσογείων ολοκληρώθηκε το πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα για το άθλημα της Ιππικής Αντοχής μέσα στο 2019.

Στην Κατηγορία Ενηλίκων Πανελληνιονίκης αναδείχθηκε ο Μιχάλης Μελισσάρης του ΙΟΠΙ με την M.M Spitha όντας ο μόνος αθλητής που ολοκλήρωσε τον αγώνα των  80χμ. σε 06:59:09.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες των αγώνων νικητές ήταν στην Κατηγορία Γ των 60χμ. η Χρυσάνθη Ατσαλάκη με τον Bess Habib του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ιππασίας Ρόδου, στην Κατηγορία Δ των 40 χμ. η Αντιγόνη Νταλλιάνη με τον GA Nireas του ΑΙΟΜ, στην Κατηγορία Ε των 20χμ. η Αντωνία Πανίτσα του ΠΙΟ με τον Epsilon Godiva και στην Κατηγορία Δ (Πρώην Ιπποδρομιακών Αλόγων) ο Γιώργος Θεοδώρου του ΙΟΑ με τον Look After Number One. Στην κατηγορία Ε των 20χμ. την τρίτη θέση πήρε η Ραφαέλα Σαλονικιού του ΚΕΙΡ.

Επιτυχίες στην Κρήτη για τον ΙΟ ΡΟΔ

Εξάλλου, με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο 16 και 17 Νοεμβρίου το Τουρνουά Ανάπτυξης για φέτος. Ο 4ος και τελευταίος αγώνας έγινε στην Κρήτη, στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Ρεθύμνου, με τους Κρητικούς ιππείς και αμαζόνες να δίνουν δυναμικό παρών και να παίρνουν μέρος στα δύο αγωνίσματα της ιππικής δεξιοτεχνίας και τα δύο αγωνίσματα της υπερπήδησης εμποδίων.

Στον 4ο τελικό αγώνα αναδείχθηκαν και οι νικητές ολόκληρου του τουρνουά για φέτος, οι αθλητές και οι αθλήτριες που είχαν την καλύτερη επίδοση στους τέσσερις διεξαχθέντες αγώνες.

Στην ιππική δεξιοτεχνία στο αγώνισμα Α3 συμμετείχαν συνολικά 74 ιππείς και αμαζόνες, με τελική νικήτρια την Ιζαμπέλα Ατσαλάκη της ΙΑΚ, που είχε το καλύτερο ποσοστό.

Στο αγώνισμα Α4 συμμετείχαν συνολικά 18 αθλητές με την Κορίνα Γαγάνη της ΙΑΚ να παίρνει την 1η θέση επίσης με το καλύτερο ποσοστό.

Στο ομαδικό αγώνισμα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας νικήτρια ομάδα ήταν της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης.

Στην Υπερπήδηση Εμποδίων στο αγώνισμα 0,80μ. καλύτερος ήταν ο  Στέλιος Κουμεντάκης του ΑΙΟΠ με 26 ιππείς να παίρνουν μέρος, ενώ στο αγώνισμα 1.00μ. 25 ιππείς συμμετείχαν και η Γεωργία Μαρδά του Ιππικού Ομίλου Ρόδου ήταν στην 1η θέση. Το Ομαδικό Αγώνισμα των εμποδίων κέρδισε ο Ιππικός Όμιλος Ρόδου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ