Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ζήτησε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

“Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα”.

Το κλίμα για το κυβερνητικό στρατόπεδο βαραίνει τόσο από τις αλλαγές στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, όσο και από την επιβολή φόρου στο κρασί

Αντιδράσεις εκδηλώθηκαν από το βράδυ της Τετάρτης για τον φόρο στο κρασί, με αποτέλεσμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης να δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το μέτρο.

Ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένος, άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει την επίμαχη διάταξη, τονίζοντας ότι η επιβολή του ειδικού φόρου θα προκαλέσει φαινόμενα παραοικονομίας και λαθρεμπορίου.

Προβληματισμός υπάρχει και για το μείζον ζήτημα των αλλαγών στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν πως η απόσταση καλύφθηκε με μεγαλύτερες υποχωρήσεις από τους θεσμούς, χωρίς να πείθουν, ακόμα και κυβερνητικούς βουλευτές.

Κάποιοι εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι, παρόλο που το βράδυ της Τετάρτης κυβερνητικά στελέχη ξεκίνησαν γύρο επαφών για να λάβουν καθησυχαστικές απαντήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ