Ανατροπή των δεδομένων σημειώθηκε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου, σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν στο παιχνίδι Άγιοι Θεόδωροι Αρχαγγέλου- Ελπίδα Πεταλούδων, για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Να θυμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι κρατήθηκε το δελτίο του αθλητή Δανιήλ Λαζαρίδη, αφού στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές Σταύρος Νικηφορίδης και Νίκος Κουνελλές έγραψαν ότι κλώτσησε τον αθλητή Σάκη Ξυπολιτά. Το βίντεο του αγώνα όμως το οποίο είδαν τα μέλη της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου δεν έδειξε ποτέ κάτι τέτοιο, κι ως εκ τούτου το λάθος… χρεώθηκε στους διαιτητές, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στην Κ.Ε.Δ. Η παραπομπή των διαιτητών αφορά αποκλειστικά και μόνο τη συγκεκριμένη φάση, στην οποία αποβλήθηκε ο αθλητής της Ελπίδας αλλά και στην εσφαλμένη περιγραφή των γεγονότων στο φύλλο αγώνα. Έτσι, το δελτίο του Δανιήλ Λαζαρίδη επιστρέφεται στην Ελπίδα Πεταλούδων και ο 26χρονος πόιντ-γκαρντ έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί κανονικά στην αναμέτρηση με τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος.
Αντίθετα «έπεσαν» καμπάνες για τους άλλους δύο εμπλεκόμενους… Ο Μάρτιν Λαζαρίδης (δεν είχε κρατηθεί το δελτίο του) τιμωρήθηκε με ποινή τεσσάρων αγωνιστικών λόγω εξύβρισης των διαιτητών, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Κατσουράκης, ο οποίος επίσης αποβλήθηκε εκτός γηπέδου, τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης στους αγωνιστικούς χώρους για ένα μήνα. Ο Μάρτιν Λαζαρίδης θα χάσει τα παιχνίδια της ομάδας του κόντρα στον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, το Ροδίων Άθλησις, τον Ήλιο Ιαλυσού και τον Διαγόρα και θα επιστρέψει στην αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής κόντρα στην Καλλιθέα.
Αναλυτικά, η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου: «Στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) της συνεδρίαση η πειθαρχική επιτροπή της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου συζήτησε για όλα όσα έγιναν στο παιχνίδι της Α’ Κατηγορίας ανάμεσα στους Αγίους Θεοδώρους Αρχαγγέλου και την Ελπίδα Πεταλούδων. Αφού διαβάστηκαν οι αναφορές των διαιτητών και οι απολογίες των αθλητών Μάρτιν και Δανιήλ Λαζαρίδη, αλλά και του προέδρου της ομάδας Χρήστου Κατσουράκη, πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:
1.Τιμωρείται με ποινή τεσσάρων αγωνιστικών ο αθλητής της Ελπίδας Πεταλούδων Μάρτιν Λαζαρίδης λόγω εξύβρισης διαιτητών (άρθρο 65)
2.Απαλλάσσεται ο αθλητής της Ελπίδας Πεταλούδων Δανιήλ Λαζαρίδης, αφού από το βίντεο του αγώνα δεν προκύπτει ότι είχε πρόθεση να χτυπήσει τον αντίπαλο αθλητή.
3.Τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης στους αγωνιστικούς χώρους για διάστημα ενός μήνα, ο πρόεδρος της Ελπίδας Πεταλούδων Χρήστος Κατσουράκης.
Λόγω εσφαλμένης περιγραφής του πραγματικού περιστατικού της συγκεκριμένης φάσης (αποβολή του αθλητή Δανιήλ Λαζαρίδη) στο φύλλο αγώνα, η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. παραπέμπει τους διαιτητές Σταύρο Νικηφορίδη και Νίκο Κουνελλέ στην Κ.Ε.Δ.».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ