Ειδήσεις

Συνήλθε το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ρόδου

Ομοφώνως κατά της εγκατάστασης του κέντρου διανομής της ΔΕΗ στον Αγιο Νικόλαο καθώς και σε   άλλες κατοικημένες περιοχές της πόλεως τάχθηκαν χθες τα μέλη του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου.
Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο  θέμα συζητήθηκε και σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Στη  συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας,  συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Διοικητικών κ.  Σάββας Διακοσταματίου, Καθαριότητας κ. Μιχάλης Παλαιολόγου, Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ευάγγελος Μανδρακός και   ο γραμματέας κ. Αντώνης Γιαννικουρής.
«Θέλουμε να καταθέτετε προτάσεις για σημαντικά  θέματα.  Πρέπει να πάρετε θέση στο ζήτημα της απομάκρυνσης των ημεροπλοίων. Να  μείνουν στο Μανδράκι μόνο τα εκδοτήρια. Έχουμε μπροστά μας πέντε χρόνια για να κάνουμε ανατροπές», δήλωσε ο κ. Σάββας Διακοσταματίου.
«Δεν μπορούμε να δεχθούμε την εγκατάσταση του κέντρου διανομής της ΔΕΗ κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Στην επιτροπή που έχει αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο  να συσταθεί κρίναμε πως θα πρέπει να μετέχει η κ. Φωτεινή Καράμπελα που είναι   μέλος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου. Γνωρίζουμε τις ανάγκες που έχει η πόλη, αλλά προέχει η υγεία των κατοίκων», δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς.
Στη συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου έγινε συζήτηση  για τη ρύπανση που προκαλείται στην πόλη από τις   αφίσες τις οποίες αναρτούν  φορείς για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
«Όλα τα  μέλη του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας συμφώνησαν πως θα πρέπει να μπει τάξη. Δεν μπορεί όσοι διοργανώνουν εκδηλώσεις  να αναρτούν παντού,  σε τοίχους  και σε κολόνες αφίσες. Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Οι ενδιαφερόμενοι επιβάλλεται  να λαμβάνουν άδειες για να αναρτούν σε σημεία που θα τους υποδεικνύονται από τις υπηρεσίες τις αφίσες», δήλωσε ο κ. Μίλτος Παγκάς.
Στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση και για την κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης.
«Οι εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης χρήζουν βελτιώσεων. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στη στιγμή που θα οργανωθούν πανελλήνιοι αγώνες», δήλωσε ο κ.  Παγκάς.
Να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις και στην οδό Απολλωνίου Ροδίου ζήτησαν κάτοικοι της περιοχής.
Στο  σχετικό κείμενο που κατατέθηκε  στη γραμματεία της δημοτικής κοινότητας αναφέρονται τα ακόλουθα:
Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι απαράδεκτη:
1.Οι κάδοι των σκουπιδιών, σκεπάζουν τα φρεάτια απορροής των ομβρίων και σε οποιαδήποτε βροχόπτωση πνιγόμαστε.
2.Οι δρόμοι δεν καθαρίζονται, βρισκόμαστε μέσα στη βρώμα, τα ποντίκια κυκλοφορούν  κατά αγέλες, με κίνδυνο της υγείας των παιδιών μας και τη δική μας.
3.Οι παράνομες συνδέσεις των ακαθάρτων με τους αγωγούς των ομβρίων δημιουργούν αφόρητη κατάσταση από την βρωμιά που αναδύεται.
4.Οι θαμώνες του μπαρ που λειτουργεί στο δρόμο αυτό χρησιμοποιούν τον δρόμο και τις αυλές των σπιτιών για τουαλέτα.
5.Οι στάκτες και οι καπνοί από τον ασυντήρητο φούρνο της πιτσαρίας, δημιουργούν αφόρητη ατμόσφαιρα.
6.Παρά το γεγονός ότι έχει ενημερωθεί το υγειονομείο και οι υπηρεσίες του Δήμου μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο.
Επιβάλλεται το Τοπικό Συμβούλιο να πάρει άμεσα μέτρα κινητοποιώντας τις υπηρεσίες του Δήμου για την προστασία μας.

Ο Δήμος δεν μπορεί να έρχεται μόνο να εισπράττει τα τέλη και εμείς να ζούμε σε συνθήκες μεσαίωνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου