Ειδήσεις

Eπιστημονική Ημερίδα στο πλαίσιο της πράξης “ΑΚΤΗ”

Την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014, στην αίθουσα διαλέξεων του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), διοργανώνεται Επιστημονική Ημερίδα και Τελική Διαβούλευση στο πλαίσιο της Πράξης “ΑΚΤΗ” του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 20013.

Η εν λόγω εκδήλωση έχει ως σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, προβληματισμών και διαχειριστικών προτάσεων, που προέκυψαν από την επιστημονική μελέτη της Παράκτιας Ζώνης της Ρόδου, υπό το πρίσμα των Αρχών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Ο πλήρης τίτλος της Πράξης, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους, είναι «Διαμόρφωση και Πιλοτική εφαρμογή Σχεδίων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης στην Ρόδο και την Κύπρο» και στο εταιρικό σχήμα, εκτός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Επικεφαλής Εταίρου, συμμετέχουν από την Ελλάδα ο Δήμος Ρόδου και το ΕΛΚΕΘΕ (Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου και Ινσιτούτο Ωκεανογραφίας), ενώ από την Κύπρο το Ωκεανογραφικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η Πράξη “ΑΚΤΗ” έχει ως στόχο την διαμόρφωση Σχεδίων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης για την Ρόδο και τη Λάρνακα, με βάση μια κοινή επιστημονική μεθοδολογία προσέγγισης.

Αναμένεται να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα των τοπικών κοινωνιών, προστατεύοντας ταυτόχρονα το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας ένα υπόβαθρο επιστημονικής γνώσης για την Παράκτια Ζώνη και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της Περιφέρειας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου