Ειδήσεις

Τέσσερα κρουαζιερόπλοια σήμερα στο λιμάνι της Ρόδου

Τέσσερα κρουαζιερόπλοια αναμένονται σήμερα στο λιμάνι της Ρόδου, θυμίζοντας ημέρες Αυγούστου! Ειδικότερα αναμένεται να καταπλεύσουν τα κρουαζιερόπλοια CELESTYAL CRΥSTAL, ASTORIA, CELEBRITY CONSTELLATION και CELESTYAL NEFELI.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο Astoria που θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά το λιμάνι της Ρόδου ως home port προερχόμενο από την Χίο με προορισμό την Πάτμο. Το Astoria θα καταπλεύσει στη Ρόδο στις 6 το πρωί σήμερα και θα αποπλεύσει αύριο στις 8 το βράδυ για την Πάτμο.
Αυξημένη θα είναι η κίνηση στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου μέχρι και το τέλος του μήνα. Αύριο 20 Οκτωβρίου αναμένεται να καταπλεύσει το SEABOURN ODYSSEY, στις 21 Οκτωβρίου το MUSICA και το SILVER CLOUD, στις 23 το GOLDEN IRIS, στις 24 τα PACIFIC PRINCESS, CELEBRITY CONSTELLATION, στις 26  το SEABOURN ODYSSEY και το CELESTYAL NEFELI, στις 29 αναμένεται να καταπλεύσουν τα κρουαζιερόπλοια MINERVA, NAUTICA, EXPLORER και ο μήνας θα κλείσει με την προσέγγιση του STAR CLIPPER στις 31 Οκτωβρίου.
Η κίνηση παραμένει αυξημένη στο τουριστικό λιμάνι, ωστόσο η Ρόδος έχει αρχίσει «να κατεβάζει ρολά», ενώ αρκετά καταστήματα έχουν ήδη κλείσει.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των καταστηματαρχών της Παλιάς Πόλης κ. Τάσο Μελετίου, μπορεί η κίνηση στο τουριστικό λιμάνι να παραμένει αυξημένη, ωστόσο η κατάσταση δεν έχει διαφοροποιηθεί ως προς την αγοραστική κίνηση που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ειδικά τώρα που η σεζόν οδεύει προς το τέλος της. Επιπλέον ο κ. Μελετίου επισήμανε ότι εκτός από τα καταστήματα που έχουν κλείσει για τον χειμώνα, ακόμα κι αυτά που παραμένουν σε λειτουργία κλείνουν νωρίς το βράδυ, λόγω της περιορισμένης κίνησης, με αποτέλεσμα η Παλιά Πόλη να μην καθίσταται ελκυστική για τον επισκέπτη.
Μάλιστα, ο κ. Μελετίου έφερε ως παράδειγμα την κατάσταση που επικρατεί Παλιά Πόλη σήμερα για να επισημάνει, ότι η πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, πόσω μάλλον ο χειμερινός τουρισμός, απαιτούν συντονισμένες προσπάθειες και στοχευμένες κινήσεις ώστε ο επισκέπτης να μην έρχεται σε μια «νεκρή πόλη».
Για το αυτό λόγο, όπως είπε, είναι απαραίτητο όταν μιλάμε για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ή χειμερινό τουρισμό, να επικεντρωνόμαστε αρχικά στο κέντρο της πόλης, όπου ο επισκέπτης που θα προτιμήσει την Ρόδο εκτός καλοκαιρινής περιόδου, θα έχει επιλογές για την διασκέδασή του και για τον ελεύθερό του χρόνο. Όπως εξήγησε όταν το κέντρο καθιερωθεί ως σημείο προορισμού, τότε θα μπορεί να επεκταθεί και περιφερειακά η τουριστική κίνηση με βήματα αργά και σταθερά.
Σε διαφορετική περίπτωση, οι αποσπασματικές ενέργειες και οι μεμονωμένες προσπάθειες, μάλλον αποτρεπτικά θα λειτουργήσουν παρά θα τονώσουν το ενδιαφέρον για επισκεπτών για επισκέψεις εκτός της καλοκαιρινής περιόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου