Ειδήσεις

Η Ενωση δικαστών και εισαγγελέων καταγγέλλει ύποπτες μεθοδεύσεις στο Σ.τ.Ε.!

Αθήνα, 18
Κόλαφος η κοινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος και της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών με αφορμή την πειθαρχική έρευνα σε βάρος δικαστή του ΣτΕ που εξετάζει το θέμα της συνταγματικότητας του νόμου Παππά.
Οι δικαστές εγκαλούν και τον αρμόδιο υπουργό, κάνουν λόγο προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο οποίο εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις και μάλιστα με «μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα».

Τι αναφέρουν οι δικαστές
«Οι δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη. Με δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, την λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο Τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα»  τονίζεται στη σκληρή ανακοίνωση των δύο δικαστικών ενώσεων, στην οποία γίνεται λόγος για προσπάθεια εκβιασμού του Συμβουλίου της Επικρατείας!
Χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δύο δικαστικές ενώσεις: «Στην προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο οποίο εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις, επιστρατεύεται το συνηθισμένο όπλο στην φαρέτρα μιας ακόμη μορφής διαπλοκής (κίτρινη δημοσιογραφία- οικονομικά ή και άλλα συμφέροντα) για την ικανοποίηση άνομων επιδιώξεών της».
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών ζητούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων του δικαστή του ΣτΕ.
«Επομένως η άμεση αντίδραση της πολιτείας και κατεξοχήν της δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Και καταλήγουν οι δύο δικαστικές ενώσεις : “Τέλος εν συνεχεία της χθεσινής παραγγελίας του Υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την έρευνα της υπόθεσης που βεβαίως δεν άπτεται στην έτσι και αλλιώς συνταγματικά κατοχυρωμένη απαραβίαστη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, πιστεύουμε ότι με την πρέπουσα αμεροληψία, νηφαλιότητα και μυστικότητα, όπως άλλωστε αρμόζει και ο νόμος ορίζει θα ενεργοποιηθούν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης. Ανεξάρτητα όμως από την έρευνα αυτή και τα αποτελέσματά της, η συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και στον πολιτισμό της χώρας, πρέπει να βρει την άμεση απάντησή της τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών”.
Πολιτική σύγκρουση για την πειθαρχική δίωξη, το ΣτΕ και τις άδειες
Η πειθαρχική έρευνα Παρασκευόπουλου σε βάρος του δικαστή του ΣτΕ για μια παλιά και γνωστή υπόθεση που επανήλθε στο προσκήνιο μέσω δημοσιευμάτων που επικαλούνται emails που αφορούν την προσωπική ζωή, προκαλεί και σφοδρές πολιτικές  αντιδράσεις.

Ν.Δ: Με πρακτικές παρακράτους επιχειρούν την ηθική εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους
Για θεσμικό εκφυλισμό της χώρας από μια κυβέρνηση που δεν διστάζει με πρακτικές παρακράτους να εξοντώσει όποιον στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά της κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Η χώρα βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό από μία κυβέρνηση, που όσο απομονώνεται από τους πολίτες, τόσο ακολουθεί ακραίες μεθόδους που προσβάλλουν το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία. Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών δεν έχουν προηγούμενο», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:
«Στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν την έκβαση της υπόθεσης επιτίθενται σε δικαστές και ευτελίζουν συνολικά τη Δικαιοσύνη. Με πρακτικές παρακράτους, επιχειρούν την ηθική εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους. Παραβιάζουν ακόμη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα λειτουργών της Δικαιοσύνης και του Κράτους. Πρόκειται, όχι μόνο για την πιο ανίκανη, αλλά και την πιο αυταρχική κυβέρνηση όλων των εποχών. Μία κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ρίξει “μαύρο” στην πολυφωνία, “μαύρο” στην ενημέρωση και, εντέλει, “μαύρο” στη Δημοκρατία».

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί μεθόδους
παρακράτους απέναντι στη δικαιοσύνη  
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί μεθόδους «παρακράτους» απέναντι στη  Δικαιοσύνη μιλώντας για εκβιασμούς δικαστών και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Ο παριστάμενος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ο οποίος έλαβε αμέσως μετά το λόγο δεν άρθρωσε τον παραμικρό αντίλογο.
«Η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών», είπε ο κ Βενιζέλος, «εξελίσσεται σε υπαρξιακό πρόβλημα για την κυβέρνηση αλλά και σε μια προσπάθεια υπονόμευσης και ευτελισμού της Δικαιοσύνης με μεθόδους παρακράτους, με εκβιασμούς δικαστών και παραβίαση προσωπικών δεδομένων».
Ο κ.Βενιζέλος προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση παραβιάζει αρχές της ΕΕ και πρόεβλεψε ότι η χώρα θα έχει την τύχη της Πολωνίας και της Ουγγαρίας που κάθισαν στο σκαμνί για θέματα Δικαιοσύνης και ΜΜΕ.

Ποτάμι: Το καθεστώς
ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποφασισμένο να φιμώσει όσους θεωρεί
ότι θα σταθούν εμπόδιο
στα σχέδιά του  
«Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους προκειμένου να φιμώσει όλους όσοι θεωρεί ότι θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά του» σχολιάζει Το Ποτάμι, με αφορμή τη στοχοποίηση δικαστικού του ΣτΕ.
«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και καθηγητής Νομικής (!) κ. Παρασκευόπουλος διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος μέλους της Ολομέλειας του ΣτΕ, εν μέσω μάλιστα των συνεδριάσεων του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Η έρευνα αφορά δημοσιεύματα που -όλως τυχαίως- ήρθαν στη δημοσιότητα πρόσφατα και αφορούν θέματα που σχετίζονται με την προσωπική ζωή του συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού, ο οποίος – επίσης όλως τυχαίως – σύμφωνα με δικαστικές διαρροές αμφισβητεί τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά» προσθέτει η Σεβαστουπόλεως, και καταλήγει:
«Απ’ ό,τι φαίνεται το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους προκειμένου να φιμώσει όλους όσοι θεωρεί ότι θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά του».

Τσακυράκης:
Μαφιόζικες ενέργειες
Και ο συνταγματολόγος Σταύρος Τσακυράκης – άνθρωπος με πολλές αριστερές περγαμηνές – σε ανάρτησή του στο facebook κάνει λόγο για «μαφιόζικες ενέργειες» αν αληθεύει πως η πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ανώτατου δικαστικού του ΣτΕ σχετίζεται με την θέση του για τις τηλεοπτικές άδειες.

Απέρριψε η κυβέρνηση
την τροπολογία ΝΔ για
προστασία της α΄ κατοικίας
Δεν έκανε δεκτή η κυβέρνηση την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία της α΄ κατοικίας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας.
Όπως είπε ο κ. Κωνσταντίνος Φωτάκης ο λόγος που δεν γίνεται δεκτή η τροπολογία είναι γιατί η ίδια ετοιμάζει συνολική παρέμβαση για τους πλειστηριασμούς, πρωτοβουλία στην οποία θα προχωρήσει άμεσα.
Η πρόταση της ΝΔ πρότεινε αναστολή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 κατάσχεσης ακινήτων φορολογουμένων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:
α) το συγκεκριμένο ακίνητο χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του,
β) το μηνιαίο διαθέσιμο οικογενειακό του εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 13.900 ευρώ για άγαμο, 23.600 για ζευγάρια, προσαυξημένα κατά 5.700 ευρώ για κάθε παιδί,
γ) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και 20.000 ευρώ ανά τέκνο και μέχρι τρία (3) τέκνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου