ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη Σεγκολέν και μια στρατιά υπουργούς και επιχειρηματίες φέρνει ο Ολάντ

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ολάντ

Σε δια­δι­κα­σία προ­ε­τοι­μα­σίας για την επί­σκεψη του γάλλου προ­έ­δρου στην Αθήνα βρί­σκε­ται η ελλη­νική κυβέρ­νηση.

Σύμφωνα με κυβερ­νη­τι­κές πηγές, η ακριβής σύνθεση της γαλ­λι­κής απο­στο­λής που θα συνο­δεύ­σει τον πρόεδρο Ολάντ στην Αθήνα είναι υπό δια­μόρ­φωση, ωστόσο ανα­μέ­νε­ται να απο­τε­λεί­ται από ευρύ υπουρ­γικό κλι­μά­κιο, έναν ορι­σμένο αριθμό επι­χει­ρη­μα­τιών καθώς και ανθρώ­πους του πολι­τι­σμού.

Όπως ανα­φέ­ρουν οι ίδιες πηγές, τον γάλλο πρόεδρο ανα­μέ­νε­ται να συνο­δεύ­σει η Ségolène ROYAL υπουρ­γός Οικο­λο­γίας, Βιώ­σι­μης Ανά­πτυ­ξης και Ενέρ­γειας και πρώην σύντρο­φος του γάλλου προ­έ­δρου από τα τέλη του 70 μέχρι το 2007. Παρότι ποτέ δεν πατρεύ­τη­καν, Ολάντ και Ρουα­γιάλ απέ­κτη­σαν 4 παιδιά τους Τομά, Κλεμάνς, Ζύλια και Φλορά, ενώ οι δρόμοι τους χώρισαν όταν ο γάλλος πρό­ε­δρος ερω­τεύ­τηκε την γνωστή γαλλίδα δημο­σιο­γράφο Βαλερί Τριερ­βε­λέρ.

Τον γάλλο πρόεδρο θα συνο­δεύ­σουν ακόμη η Najat VALLAUD-BELKACEM, υπουρ­γός Παι­δείας, ο Michel SAPIN, υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών, η Fleur PELLERIN, υπουρ­γός Πολι­τι­σμού και Επι­κοι­νω­νίας, και ο Harlem DÉSIR, Γραμ­μα­τέας Ευρω­παϊ­κών Υπο­θέ­σεων.

Η ατζέντα των συζη­τή­σεων

Σύμφωνα με κυβερ­νη­τι­κές πηγές, στην ατζέντα της συνά­ντη­σης η ελλη­νική πλευρά θα συμπε­ρι­λά­βει ενη­μέ­ρωση για την πορεία υλο­ποί­η­σης της συμ­φω­νίας και τα εκκρεμή ζητή­ματα που σχε­τί­ζο­νται με αυτήν, μέσα στο κλίμα που έχει δια­μορ­φω­θεί από πρό­σφα­τες υπο­στη­ρι­κτι­κές παρεμ­βά­σεις της γαλ­λι­κής πλευράς.

Μεταξύ άλλων θα συζη­τη­θούν ειδι­κό­τερα θέματα που αφορούν την επι­κεί­μενη δια­πραγ­μά­τευση για το χρέος, την τρα­πε­ζική ανα­κε­φα­λαιο­ποί­ηση, τις συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις, την προ­ά­σπιση της δια­φά­νειας και την δια­σφά­λιση της κοι­νω­νι­κής συνοχής, ζητή­ματα που απο­τε­λούν στα­θε­ρές επι­διώ­ξεις της ελλη­νι­κής πλευράς κατά την εφαρ­μογή της συμ­φω­νίας με τους θεσμούς.

Σε ότι αφορά το οικο­νο­μικό σκέλος της ατζέ­ντας, ανα­μέ­νε­ται να συζη­τη­θούν θέματα που αφορούν το πακέτο Γιούν­γκερ, συνέρ­γειες για την τόνωση της επεν­δυ­τι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας, και η ενί­σχυση της συνερ­γα­σίας στον χρη­μα­το­πι­στω­τικό τομέα, όπως και σε άλλους βασι­κούς τομείς της οικο­νο­μίας.

Όπως ανα­φέ­ρουν οι ίδιες πηγές, ειδικό κεφά­λαιο της συνά­ντη­σης ανα­μέ­νε­ται να απο­τε­λέ­σει η συνερ­γα­σία στον πολι­τι­στικό τομέα, που θεω­ρεί­ται καθο­ρι­στι­κής σημα­σίας και για τις δύο χώρες, ενώ για την ορι­στική δια­μόρ­φωση της ατζέ­ντας, οι δύο πλευρές βρί­σκο­νται σε συνεχή συνερ­γα­σία.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.