Κήρυξε την έναρξη της Διεθνούς Διάσκεψης για τη θρησκεία

Να δώσουν το παράδειγμα στους πολιτικούς ταγούς, διατρανώνοντας ότι στο επίκεντρο της ανθρωπότητας και του προορισμού της βρίσκονται ο άνθρωπος και η ειρήνη, κάλεσε τους Ιεράρχες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος, κηρύσσοντας τη Δευτέρα την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης των Αθηνών με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή».

«Μακάριοι οι ειρηνοποιοί, ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται», είπε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

«Εσείς λοιπόν, με την σοφία και την ανιδιοτέλεια που σας προικίζει εκ Θεού το ιερατικό σας σχήμα, δώστε το παράδειγμα στους πολιτικούς ταγούς, διατρανώνοντας την θεμελιώδη για το Γένος των Ανθρώπων αρχή: Στο επίκεντρο της Ανθρωπότητας και του προορισμού της βρίσκονται ο Άνθρωπος και η Ειρήνη. Ουδεμία άλλη σκοπιμότητα επιτρέπεται να κατισχύσει, όποιο και αν είναι το “περίβλημα” υπό το οποίο εμφανίζεται».

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στην απώλεια αθώων ψυχών στη Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να κοιμάται με ήσυχη τη συνείδησή του.

«Κι ακόμη τούτο, που αφορά πρωτίστως την Ορθοδοξία: Το Σπήλαιο και η Φάτνη της Βηθλεέμ δεν συμβιβάζονται ιδίως με μια Μεσόγειο, που εξ ορισμού συμβολίζει ιστορικώς το Φως και την Ειρήνη, η οποία μετατρέπεται σε χωνευτήρι αθώων ψυχών. Μπροστά σ’ αυτήν την άφατη τραγωδία ουδεμία Ορθόδοξη συνείδηση μπορεί να κοιμάται ήσυχη».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Διεθνής Διάσκεψη αποκτά καίρια σημασία, κυρίως εξαιτίας του ότι διεξάγεται σε μια περίοδο, ιστορικής κρισιμότητας, με τον εμφύλιο στη Συρία και την έκρηξη των προσφυγικών ροών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ