Ειδήσεις

Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κάλυμνο

Έσβησε λίγο μετά τις 06.00 το απόγευμα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 02.00 το μεσημέρι στα ύψωμα του Αγίου Σάββα (στις κεραίες) και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή γρήγορα εξαπλώθηκε προς τον οικισμό στους Βοθύνους, απειλώντας ακόμα και κατοικίες .

Άμεση ήταν η επέμβαση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου που με τη συνδρομή στρατιωτών, πολλών κατοίκων της περιοχής επιχείρησαν για να θέσουν τη πυρκαγιά υπό έλεγχο.
Μαζί με τα πυροσβεστικά οχήματα συμμετείχαν και το πυροσβεστικό όχημα της Εταιρείας ΑΡΓΩ καθώς και ιδιωτικά υδροφόρα οχήματα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς γύρω στις 05.30 έφτασαν και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας τα οποία συμμετείχαν στην κατάσβεση, κάνοντας κάποιες ρίψεις νερού ,οι ισχυροί όμως άνεμοι δεν επέτρεπαν την αποτελεσματική συμμετοχή τους.
Ουσιαστικό παράγοντα για τον έλεγχο της φωτιάς πλην των υπεράνθρωπων προσπαθειών που καταβλήθηκαν απ’ όλους τους συμμετέχοντες στην κατάσβεση, που από την πρώτη στιγμή έτρεξαν στην περιοχή της πυρκαγιάς, έπαιξε και η αλλαγή της κατεύθυνσης των ισχυρών ανέμων γύρω στις 05.00 με αποτέλεσμα να αλλάξει πορεία το μέτωπο, να περιοριστεί στη συνέχεια και να ελεγχθεί.

Να επισημάνουμε ότι οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές τουλάχιστον 10 κατοικιών στον οικισμό των Βοθυνών.

Στην περιοχή παραμένουν άνδρες του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού ,που σβήνουν και τις τελευταίες εστίες και ελέγχουν την περιοχή για να αποφευχθεί τυχόν αναζωπύρωση.

kalymnos-news.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου