Ειδήσεις

Κρητικός κατηγορείται για θανατηφόρα βλάβη εις βάρος 88χρονης

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου θα καθίσει ένας κάτοικος του Ηρακλείου Κρήτης, προσωρινά κρατούμενος στο κατάστημα κράτησης Άμφισσας, κατηγορούμενος για θανατηφόρα βλάβη 88χρονης και για διακεκριμένες κλοπές.
Ο κατηγορούμενος φέρεται ενεργώντας με πρόθεση, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, να αφαίρεσε ξένα υλικά κινητά πράγματα από την κατοχή άλλων με σκοπό να τα ιδιοποιηθεί παράνομα, ενώ από την επανειλημμένη τέλεση των πράξεων της κλοπής προκύπτει σταθερή ροπή του προς τη διάπραξη του συγκεκριμένου εγκλήματος ως στοιχείο της προσωπικότητάς του, καθώς και υπότροπος, διότι εντός τελευταίων πέντε ετών έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για πλημμελήματα τετελεσμένα και σε απόπειρα, σε ποινές στερητικές της ελευθερίας που ξεπερνούν τους έξι μήνες.
Φέρεται στην Ενορία Καλαμιώτισσας Καλύμνου στις 2-6-2013, αφού εισήλθε στην οικία της Θεμελίνας Κλεούδη του Δρόσου, να αφαίρεσε από την κατοχή της ένα χρυσό αμερικάνικο πεντόλιρο, μία μεγάλη χρυσή αλυσίδα λαιμού, ένα χρυσό βραχιόλι με μία χρυσή λίρα Αγγλίας, τέσσερις λίρες Αραβίας, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και 30 εργόχειρα και στην ενορία Υπαπαντής Καλύμνου την 1η-7-2013, αφού εισήλθε στην οικία του Εμμανουήλ Μωραΐτη του Ιωάννη, αφαίρεσε από την κατοχή του το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, ένα χρυσό σταυρό με την αλυσίδα του και μία χρυσή βέρα.
Επιπλέον στην ενορία Καλαμιώτισσας Καλύμνου στις 21-6-2013 εισήλθε στην οικία του Πέτρου Μαραγκού του Γεωργίου και επιχείρησε να τον κλέψει. Εγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή. Το ίδιο συνέβη και στην ενορία της Αγίας Τριάδας Καλύμνου στις 26-6-2013 όταν εισήλθε στην οικία της Μαρίας Κορφιά του Θεοδώρου.
Στην ενορία Αγίας Τριάδας Καλύμνου στις 26-6-2013, ενεργώντας με πρόθεση, προξένησε σε άλλον σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας του με επακόλουθο θάνατό του και συγκεκριμένα αφού εισήλθε στην οικία της Μαρίας Κορφιά του Θεοδώρου, ηλικίας 88 ετών ενεργώντας με πρόθεση την χτύπησε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να υποστεί διαυερκονδύλιο κάταγμα (ΑΡ) μηριαίου, για την αποκατάσταση του οποίου εισήλθε στην Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Καλύμνου «ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, συνεπεία δε της παραπάνω σωματικής βλάβης ως μόνης ενεργού αιτίας επήλθε ο θάνατός της στις 16-7-2013.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου