Τοπικές Ειδήσεις

Δομικός ανασχηματισμός Καμπουράκη στον Δήμο Ρόδου

Έχοντας πλήρη επίγνωση των αδυναμιών στην λειτουργία της δημοτικής μηχανής, πέραν των πρωτοβουλιών για την βελτίωση της καθημερινότητας, ο δήμαρχος Ρόδου θα προχωρήσει και σε αλλαγές προσώπων

Την 27η Νοεμβρίου 2021 εκπνέει η θητεία των αντιδημάρχων στον Δήμο Ρόδου (πλην της αντιδημαρχίας Προγραμματισμού & Οργάνωσης του κ. Γιώργου Τριάντου) και ήδη ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης ετοιμάζεται για δομικό ανασχηματισμό προκειμένου να επισπεύσει την υλοποίηση των πολιτικών για την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής στο νησί της Ρόδου, όπως την έχει προγραμματίσει και την ονειρεύεται.
Παρά τις ανωμαλίες που εντοπίζονται στο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων, στον οδοκαθαρισμό και στο πράσινο, οι οποίες ευλόγως έχουν προκαλέσει αγανάκτηση, ο δήμαρχος Ρόδου είναι αισιόδοξος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα τύχει καθολικής αποδοχής. Προς τούτο αναμένεται να συνδράμει εξάλλου και η λειτουργία του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και τα παράλληλα έργα που τρέχουν σε ομοειδή αντικείμενα διαχείρισης απορριμμάτων.
Όπως διεμήνυσε ο κ. Καμπουράκης στους συνεργάτες του κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας, έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης του διεθνούς διαγωνισμού για το μεγάλο έργο – πλαίσιο ανάθεσης της καθαριότητας, του οδοκαθαρισμού και του πρασίνου σε ιδιωτική εταιρεία.
Μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα υπάρξουν μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού συμβάσεις για την μίσθωση μέσων και στις 10 δημοτικές ενότητες μέγιστης διαρκείας 12 μηνών.
Στο μεσοδιάστημα από την διαχείριση της συμβάσεως, που παρέλαβε ο δήμαρχος από την απελθούσα διοίκηση του Δήμου Ρόδου, σε συνδυασμό με την εμπειρία και την γνώση που απέκτησε και το γεγονός ότι εξοικονόμησε περίπου 2 εκατ. ευρώ και μάλιστα εξωδικαστικώς με την προηγούμενη ανάδοχο του έργου αποτελούν στοιχεία που προσμετρά στα θετικά της διοίκησης του ο κ. Καμπουράκης.
Σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα που θα ασκήσουν την συγκεκριμένη πολιτική πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νέο σχήμα που ετοιμάζεται, προγραμματίζεται να υπάρξει επιτελική προς τούτο υπεραντιδημαρχία καθημερινότητας που θα αναλάβει σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους, που έχουν αποκτήσει ήδη εμπειρία στο αντικείμενο και ξέρουν τα τρωτά σημεία των διευθύνσεων που διοικούν και κυρίως τις αδυναμίες στην διαχείριση του προσωπικού τους, τον στόχο της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Ρόδου: «Μια Ρόδος που να λάμπει».
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αυξημένα καθήκοντα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ανατεθούν στον αντιδήμαρχο Μεσαιωνικής Πόλης κ. Στέφανο Δράκο.
Αυξημένα καθήκοντα και εξίσου αυξημένες θα είναι και οι απαιτήσεις μετά την ανανέωση της θητείας του και από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Υποδομών κ. Τηλέμαχο Καμπούρη.
Ο κ. Καμπούρης στο τελευταίο διάστημα εργάζεται μεθοδικά και σιωπηλά και έχει προγραμματίσει μια σειρά από έργα της καθημερινότητας που αναμένεται να βελτιώσουν την εικόνα του νησιού.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι έχουν προϋπολογιστεί και έχουν δεσμευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στο νησί και ήδη την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προβλέπονται έργα ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων στην πόλη της Ρόδου, στον Αρχάγγελο, στην Ιαλυσό, στην Νότια Ρόδο, στις Πεταλούδες, στ’ Αφάντου, στην Κάμειρο, στην Καλλιθέα και στην Λίνδο.
Επιπλέον στην ίδια συνεδρίαση προβλέπεται η λήψη απόφασης για το νέο κυνοκομείο, έργα σε σχολεία, στο ανοικτό κέντρο εμπορίου της Ρόδου και μέσω των ΣΔΙΤ σε 13 σχολικές μονάδες κ.α.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κώστας Ταρασλιάς αναμένεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να αναλάβει και καθήκοντα στον τομέα της ενέργειας και των νέων τεχνολογιών και συγκεκριμένα να αποτελέσει εφ’ εξής τον ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ του δημάρχου Ρόδου και του ΟΤΕ στην υλοποίηση του έργου των LED στο νησί της Ρόδου.
Εχει ήδη εξασφαλιστεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μείωση του οικονομικού αντικειμένου κατά ένα εκατ. ευρώ αφού διαπιστώθηκε αφενός ότι το όφελος για τον δημότη μέσω της μείωσης των τελών είναι μηδαμινό και περαιτέρω ότι η εξοικονόμησή του δήμου Ρόδου από το κόστος αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την ΔΕΗ είναι δυσανάλογο με την επιδιωκόμενη και πολυδιαφημισμένη μείωση που είχε προϋπολογιστεί.
Το στοίχημα είναι να λειτουργήσει μέσω του δεύτερου σκέλους της συμβάσεως, αυτό των smart cities, το δίκτυο 5G στο νησί στην δομή που έχει παραχωρηθεί προς χρήση στην ανάδοχο αλλά με προφανή οφέλη προς τους πολίτες είτε με την μορφή παροχής αυξημένων υπηρεσιών είτε με αναβαθμίσεις στο οδοφωτισμό καθώς και αντικατάσταση ιστών κλπ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί την νέα περίοδο και στην αξιοποίηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Ρόδου «Κολοσσός 2047 Μονοπρόσωπη ΑΕ» αφού η επιτελική ομάδα της δημοτικής αρχής θα την χρησιμοποιεί και σαν νέο «ορμητήριο».
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης έχει ήδη προγραμματίσει την λειτουργία ολοκληρωμένης πλατφόρμας επικοινωνίας του έργου του, η οποία θα λειτουργεί υπό την άμεση εποπτεία του.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ανασχηματισμό, που βρίσκεται στα «σκαριά» στους χωρικούς αντιδημάρχους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν αλλαγές και ότι ήδη αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για να σταματήσουν μια και δια παντός οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των αντιδημάρχων και των κοινοταρχών και να εξασφαλιστεί συστράτευση όλων των δυνάμεων.
Οπου παρατηρηθεί το φαινόμενο ανούσιων αντιπαραθέσεων που δεν αντέχουν στην βάσανο της λογικής αλλά αποσκοπούν στην δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος της δημοτικής αρχής προκειμένου να μην υλοποιηθεί το έργο που προγραμματίζει, όπως παρατηρείται τελευταία στην δημοτική ενότητα Καλλιθέας, για ευνόητους μάλιστα λόγους, θα αναλαμβάνει πέραν των άλλων και η ομάδα επικοινωνίας.
Εχει καταστεί σαφές ότι δεν θα επιτραπεί να δυσφημιστεί η εικόνα του νησιού για να «τσαλακωθεί» η εικόνα του δημάρχου Ρόδου.
Εχει ακόμη καταστεί σαφές ότι εκεί που διαπιστώνεται ότι η διαμαρτυρία των πολιτών έχει υπόβαθρο και είναι δίκαιη τότε ο δήμαρχος θα είναι αμείλικτος με τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους που εκθέτουν το νησί.
Δεν θα πρέπει να θεωρείται τυχαίο εξάλλου ότι ήδη εικόνες από τα συσσωρευμένα σκουπίδια έχουν προκαλέσει τη διενέργεια Ενορκων Διοικητικών Εξετάσεων εις βάρος υπαλλήλων που δεν δικαιολογείται να μην έχουν εκτελέσει τα καθήκοντά τους.
Τέλος, στο νέο σχήμα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας αντιδημαρχίας κλιματικής αλλαγής κατά τα πρότυπα του Δήμου Αθηναίων και η ανάθεση πρόσθετων καθηκόντων στον κ. Νεκτάριο Φλοσκάκη, αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου