Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με το προεδρείο της Ένωση Super League 2- Football League, έπειτα από αίτημα που είχε καταθέσει η Λίγκα.
Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, με τις δύο πλευρές να αποφασίζουν μεταξύ άλλων την σύσταση ομάδας εργασίας από στελέχη του Υφυπουργείου, της S.L.2-F.L. και της ΕΠΟ, ώστε να συνταχθεί σχέδιο ανασυγκρότησης των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης συμφώνησε στην πιθανότητα να διεξαχθεί σε δύο ομίλους το νέο πρωτάθλημα της Football League, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαριστεί από τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων.
Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε προς ενημέρωση:
«Με το προεδρείο των Super League 2 και Football League (Λ. Λεουτσάκος, Γ. Τουτζάρης, Χ. Σταμούλης) συναντήθηκε o Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατόπιν αίτησής τους, ‘’προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση των πρωταθλημάτων όσο και στην βιώσιμη και εύρυθμη λειτουργία αυτών’’.
Οι εκπρόσωποι της Ένωσης αναφέρθηκαν στην πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. τους για τη μορφή, τη διεξαγωγή και το μέλλον του πρωταθλήματος της S.L.2, ενημερώνοντας πως για εκείνο της F.L. θα πρέπει να περιμένουν λίγες ημέρες, ώστε να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ΠΑΕ που θα συμμετάσχουν.
Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι στηρίζει κάθε θεσμική τους απόφαση, ως διοργανώτρια αρχή, συμμερίστηκε τους προβληματισμούς τους για την οικονομική στήριξη των διοργανώσεων και επικρότησε την πιθανότητα να υπάρξουν δύο όμιλοι διεξαγωγής του πρωταθλήματος της 3ης επαγγελματικής κατηγορίας.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε, ωστόσο, ότι επείγει η σύνταξη ενός σχεδίου ανασυγκρότησης με άμεσες και μεσοπρόθεσμες προβλέψεις, που θα περιλαμβάνει εκείνες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια βιωσιμότητας για να καταστεί υγιής η δομή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, προθαλάμου της Super League 1.
Άμεσα, λοιπόν, θα συσταθεί ομάδα εργασίας με εκπροσώπους του Υφυπουργείου, της S.L.2-F.L. και της ΕΠΟ για να παρουσιάσει σε μερικές εβδομάδες πλήρες πλαίσιο λειτουργίας και χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ