Τοπικές Ειδήσεις

Ο Βασίλης Παπανικόλας θα είναι υποψήφιος για την θέση του Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

Την απόφασή του να υποβάλει αίτηση για την πρόσληψή του από το ΕΣΥ για την κάλυψη της θέσεως του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, γνωστοποίησε χθες ο κ. Βασίλης Παπανικόλας.

Απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι Πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού.
Συνεκτιμώνται μεταπτυχιακοί τίτλοι, με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική μονάδων υγείας, η εμπειρία διοίκησης με έμφαση στις μονάδες υγείας, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.
Σημειώνεται ότι δεν δύναται να υποβάλει αίτηση για τις αναφερόμενες θέσεις Διοικητή ή Αναπληρωτή Διοικητή, όποιος εργάζεται ή υπηρετεί στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο για το οποίο προκηρύσσεται η θέση, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του ν. 3329/2005, άρθρο 7, παρ. 7, όπως τροποποιήθηκε και αντικαταστάθηκε με το άρθρο ενδέκατο του ν. 4118/2013 (ΦΕΚ 32/Α’/2013).
Η παραπάνω διάταξη διευκρινίζεται ότι δεν ισχύει για τους υπηρετούντες Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ., των οποίων η θητεία λήγει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για την ίδια θέση του ίδιου Νοσοκομείου στο οποίο υπηρετούν ως Διοικητές ή Αναπληρωτές Διοικητές.
Στο μεταξύ δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 1441/2019 απόφαση του Γ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώθηκε η Α2β/Γ.Π.οικ.99321/22-12-2015 κοινή απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας (φ. 942/τ.ΥΟΔΔ/28-12-2015) με την οποία «απολύθηκε» από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ο κ. Παπανικόλας.
Στην απόφαση αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Επειδή, ο αιτών παύθηκε πρόωρα από την θέση του κατ’ επίκληση “αιτιολογικής έκθεσης”, η οποία συντάχθηκε από τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και αναφέρει τα εξής: “[…] Λαμβάνοντας… υπόψη: την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης του Υπουργείου Υγείας, την εισήγηση της αρμόδιας Υ.Πε…. το συνολικό του έργο, την ικανότητα διαχείρισης εκτάκτων προβλημάτων καθώς και διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας του φορέα, την ικανότητα διαχείρισης του προσωπικού του Νοσοκομείου προκειμένου να επικρατούν συνθήκες εργασιακής ειρήνης εντός αυτού, τη συνολική εξυπηρέτηση των ληπτών υπηρεσιών υγείας, καθώς και την μέχρι σήμερα συνεργασία του Διοικητή με το Υπουργείο Υγείας, κρίνεται ότι η παραμονή του κ. Παπανικόλα στο Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ “ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ” στη συγκεκριμένη θέση ευθύνης δεν συμβάλλει στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας για σταθεροποίηση και αναβάθμιση των Υπηρεσιών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας”….
…Επειδή, όπως προκύπτει από την προσβαλλόμενη πράξη και τα λοιπά στοιχεία του φακέλου, η πρόωρη παύση του αιτούντος από τη θέση του στηρίζεται στη μνημονευθείσα “αιτιολογική έκθεση”.
Η έκθεση όμως αυτή, όπως προκύπτει από το εκτεθέν περιεχόμενό της, περιορίζεται σε γενικόλογες και αόριστες κρίσεις για το έργο και τις διοικητικές ικανότητες του αιτούντος, οι οποίες δεν τεκμηριώνονται με αναφορά σε συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις του ούτε εξειδικεύονται από άλλα στοιχεία του φακέλου, ώστε να προκύπτουν κατά τρόπο επαρκή και δυνάμενο να ελεγχθεί από τον ακυρωτικό δικαστή οι συγκεκριμένοι λόγοι που οδήγησαν στις κρίσεις αυτές, με συνέπεια την πρόωρη παύση του από τη θέση του Διοικητή των ανωτέρω νοσοκομείων και κέντρων υγείας (πρβλ. ΣτΕ 698/2017).
Για τον λόγο αυτόν, ο οποίος προβάλλεται βασίμως, η κρινόμενη αίτηση πρέπει να γίνει δεκτή και να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη απόφαση, ενώ παρέλκει, κατόπιν τούτου, η έρευνα των λοιπών λόγων ακυρώσεως».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

 • Γεωργας Γεώργιος    19.09.2019 15:01

  Νομίζω οτι χρειάζονται άτομα με γνώση στη διοίκηση υγείας
  Χωρις να μειώνεται κανείς για τη προσφορά του πρέπει να παμε μπροστα με σωστά κριτήρια

 • ΣΤΕΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΙΑΝΟΣ    19.09.2019 11:03

  Απορώ με την επιλογή ορισμένων εδώ μέσα να σχολιάζουν χωρίς ονοματεπώνυμο !

 • ΔΗΜΗΤΡHΣ    19.09.2019 10:07

  ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΗ!ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΛΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

Σχολιασμός άρθρου