Τρεις ισοβίτες, που εμπλέκονται σε δύο σοβαρές υποθέσεις διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, θα καθίσουν στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου. -Στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενοι είναι οι Αλβανοί ισοβίτες Α. Μ. του P., 27 ετών και A. S. του S., 28 ετών κατηγορούμενοι για αγορά και κατοχή ναρκωτικών με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έχει επιβάλει ποινή φυλάκισης 3 ετών και δύο μηνών σε 21χρονο ομοεθνή τους για κατοχή μικρής ποσότητας ηρωίνης ενώ αθώοι είχαν κριθεί οι G. M. του P., 32 ετών, Κ. Μ. του S., 34 ετών, έγκλειστος στις φυλακές της Κω, Α. Μ. του J., 27 ετών, Α. Ζ. του C. 51 ετών και E. M. του R., κάτοικος Αθηνών. Κατά τις έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών κατασχέθηκαν πάνω από 2,5 κιλά ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των 2.260 ευρώ.

Η ποσότητα αυτή επρόκειτο να πωληθεί έναντι 80.000 ευρώ περίπου σε 10.000 δόσεις σε τοξικομανείς του νησιού. Τον Ιανουάριο του 2012 περιήλθε στους αστυνομικούς η πληροφορία ότι στην οικία του S. A. στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη, αποκρύπτονται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Το μεσημέρι της 11ης Ιανουαρίου 2012 μετέβη στην ανωτέρω οικία ο Μ. A. και αφού παρέμεινε επί δέκα λεπτά σε αυτή, αποχώρησε. Στη συνέχεια τις μεσημβρινές ώρες της 13ης Ιανουαρίου 2012 και 15 Ιανουαρίου 2012 εισήλθαν στην οικία οι δύο αδελφοί και αφού παρέμειναν σε αυτή επί δέκα λεπτά περίπου, αποχώρησαν. Απογευματινές ώρες της 16ης Ιανουαρίου 2012 εισήλθαν στην οικία αυτή οι ίδιοι. Μετά την πάροδο μισής ώρας, ο Μ. G. του P. άνοιξε την πόρτα και οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν.

Εισερχόμενοι στο διαμέρισμα διαπίστωσαν ότι οι ανωτέρω μαζί με τον Μ. A., προέβαιναν στον τεμαχισμό μεγάλης ποσότητας ηρωίνης και στον καταμερισμό αυτής σε νάιλον συσκευασίες, αφού προηγουμένως την ζύγιζαν σε ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν 67 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 1.909 γραμμαρίων και ποσότητα ηρωίνης κατανεμημένη σε σακουλάκια βάρους 610 γραμμαρίων. Επίσης βρέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα μαχαίρι, ένα ψαλίδι, πλήθος νάιλον συσκευασιών, δύο κενές αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, χωρητικότητας μισού κιλού ηρωίνης εκάστη, καθώς και έντυπα αποστολής χρημάτων της εταιρείας «MONEY GRAM». Σε έρευνα εξάλλου στην οικία του Μ. G του P., στην οδό Βουλγαροκτόνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Στο δωμάτιο του Μ. A. του P, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. O K. A. συνελήφθη περί ώραν 21:30 της 16ης Ιανουαρίου 2012, έξω από την οικία του, επί της οδού Αμμοχώστου και κατόπιν έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 13,8 γραμμαρίων. Επίσης, στο τραπεζάκι του καθιστικού βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη καθαρού βάρους 0,6 γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.

-Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενη είναι η ισοβίτης E. T. του E., 73 ετών, ηµεδαπή που κατάγεται από τη Χίο, κατηγορούμενη για κατοχή, µεταφορά και απόπειρα παράδοσης µεγάλης ποσότητας ηρωίνης και κοκαΐνης κατ’ επάγγελµα και κατά συνήθεια. Αθώος είχε κριθεί πρωτοδίκως ο κατηγορούµενος για οργάνωση, χρηµατοδότηση, κατεύθυνση και εποπτεία µεταφοράς και παράδοσης ναρκωτικών ουσιών D. P. του L. 31 ετών, υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστος στις φυλακές της Πάτρας. Το πρωί της 17ης Οκτωβρίου 2012 περιήλθε στους αστυνοµικούς του Τµήµατος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου η πληροφορία ότι µια γυναίκα µε τα στοιχεία ταυτότητας της κατηγορούµενης, επρόκειτο να µεταφέρει ακτοπλοϊκώς, µεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Ρόδο. Την 18η Οκτωβρίου 2012 και περί ώρα 11:00, αποβιβάστηκε από το πλοίο της γραμμής, το οποίο εκτελούσε το δροµολόγιο Πειραιάς – Ρόδος, η 73χρονη, η οποία µπήκε σε ταξί. Οι αστυνοµικοί έθεσαν το ταξί σε διακριτική επιτήρηση.

Στην οδό Κων. Υδραίου και ενώ έχασαν για λίγο την οπτική επαφή τους µε το ταξί εντόπισαν την 73χρονη έξω από παιδικό σταθµό. Εκεί φέρεται να περίµενε το άτοµο που θα παρελάµβανε τα ναρκωτικά. Επειδή δεν εµφανίστηκε κανείς οι αστυνοµικοί την ακινητοποίησαν και την υπέβαλαν σε σωµατική έρευνα. Σε τσάντα χειρός βρήκαν δύο ισοβαρείς πλαστικές αυτοσχέδιες συσκευασίες µε ηρωίνη συνολικού µικτού βάρους 1.040 γραµµαρίων και µία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία µε κοκαΐνη µικτού βάρους 215 γραµµαρίων. Βρήκαν και κατάσχεσαν επίσης ένα κινητό τηλέφωνο. Η 73χρονη υποστήριξε ότι µετέφερε τα ναρκωτικά κατ’ εντολήν του Αλβανού τον οποίο γνώρισε πριν 7 χρόνια, στα Πατήσια Αττικής. Είπε ότι ήταν γείτονες και ότι για τη µεταφορά των ναρκωτικών θα αµειβόταν µε 500 ευρώ. Υποστήριξε ότι δέχτηκε τηλεφώνηµα από τον Αλβανό από κινητό τηλέφωνο και την ενηµέρωσε ότι τον έχουν συλλάβει στην Πάτρα για ναρκωτικά και ότι είναι έγκλειστος στην φυλακή. Της πρότεινε να µεταφέρει ναρκωτικά στη Ρόδο και εκείνη δέχτηκε, γιατί είχε ανάγκη από λεφτά. Υποστήριξε ότι κατ’ εντολήν του µετέβη την 17η Οκτωβρίου στη γέφυρα της οδού Αχαρνών στην Αθήνα και παρέλαβε από άγνωστο άνδρα µια κόκκινη τσάντα η οποία περιείχε τα ναρκωτικά. Στη συνέχεια µετέβη στον Πειραιά και επιβιβάστηκε σε πλοίο µε προορισµό τη Ρόδο. Ο παραλήπτης της είπε, όπως υποστήριξε, να µεταβεί στις Καλυθιές αλλά στην πορεία άλλαξε γνώµη και την κατηύθυνε στον παιδικό σταθµό. Ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου άλλαξε την προανακριτική της κατάθεση ισχυριζόμενη ότι τα ναρκωτικά της έδωσε ένα άλλο άτομο και ότι ο συγκατηγορούμενός της δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ