Δραματική είναι η κατάσταση στην αγορά της Ρόδου αφού τα έσοδα ακόμη και των εποχικών επιχειρήσεων παραμένουν καθηλωμένα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Καραγιάννης δεκάδες τουριστικές επιχειρήσεις δεν έχουν έσοδα. «Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην αγορά είναι το γεγονός ότι ακόμη και τουριστικά καταστήματα δεν έχουν έσοδα. Λειτουργούν δηλαδή καθημερινά, αλλά δεν έχουν εισπράξεις. Αυτό δεν έχει συμβεί ξανά στη Ρόδο. Εργάζομαι εδώ και 45 χρόνια στο εμπόριο.

Αυτό που βλέπω φέτος δεν έχει προηγούμενο», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης. Σε ερώτηση αν οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης δήλωσε πως ο φετινός χειμώνας θα είναι ο χειρότερος όλων των εποχών για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο. «Ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ βαρύς για τους επιχειρηματίες. Χωρίς χρήματα πως θα καταφέρουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που θα έχουν δηλαδή τις οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία; Αν δεν εφαρμοσθούν μέτρα για την στήριξη των επιχειρηματιών από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, θα κλείσουν καταστήματα τη χειμερινή περίοδο και στη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης και τόνισε πως η πολιτική αστάθεια κόστισε πολύ στην αγορά. Ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης ανακοίνωσε πως το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου.

«Το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου. Θα ακολουθήσουν το Νοέμβριο οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΣΕΕ», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης. Σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος ξανά για τη θέση του προέδρου στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης δήλωσε πως δεν έχει λάβει ακόμη την οριστική του απόφαση. «Θα εξετάσω διάφορους παράγοντες πριν λάβω την οριστική μου απόφαση. Αν οι εξελίξεις είναι αρνητικές πως θα λειτουργήσω; Θέλω να προσφέρω στον τόπο μου και στους επιχειρηματίες. Όλα είναι ρευστά σε ό,τι αφορά την υποψηφιότηταά μου», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης. Σχετικά με την θητεία του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου που ολοκληρώνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου, ο κ. Καραγιάννης δήλωσε πως έχουν γίνει πολλά. «Πιστεύω πως το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου έχει προσφέρει πολλά στον τόπο και στους συνδικαλιστές. Ευελπιστώ ότι και ο κόσμος δηλαδή οι επιχειρηματίες το έχουν αναγνωρίσει αυτό. Η συνεχής επαγρύπνηση για όλα τα μεγάλα ζητήματα είχε τελικά θετικά αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ