Ειδήσεις

Αύξηση 77% στην κρουαζιέρα μέσα σε 10 χρόνια διεθνώς

Ανάπτυξη κατά 77 ποσοστιαίες μονάδες έχει καταγράψει η ζήτηση στον κλάδο της κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στην τελευταία δεκαετία.
Επιπλέον, όπως δείχνουν τα στατιστικά δεδομένα που δημοσιεύει η Παγκόσμια Ένωση Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association), ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε από 12 εκατ., πριν μια δεκαετία, σε 21,3 εκατ.
Κατά την περίοδο που εξετάζουμε, η βιομηχανία συνολικά δημιούργησε περισσότερα από 117 δισ. δολάρια, απασχολώντας 891.000 εργαζομένους.
Επίσης, δημιούργησε περίπου 115 εκατ. ημέρες επισκέψεων από επιβάτες και μέλη του πληρώματος σε λιμάνια όλου του κόσμου, ενώ επιβάτες και πλήρωμα δαπάνησαν κατά την αποβίβασή τους σε λιμάνι, κατά μέσο όρο 126,93 δολάρια ανά ημέρα.
«Η βιομηχανία της κρουαζιέρας είναι πραγματικά παγκόσμια, φέρνοντας κοντά επιβάτες και μέλη πληρώματος που διαφοροποιούνται μεταξύ τους, προσφέροντάς τους παράλληλα συναρπαστικές διαδρομές, πολλαπλούς προορισμούς και εξαιρετική αξία διακοπών σε κάθε ήπειρο», δήλωσε η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), Christine Duffy.
«Η μελέτη αυτή δείχνει ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας δημιουργεί και νέες θέσεις εργασίας και έσοδα σε όλες τις περιοχές του κόσμου», δήλωσε η ίδια.
Ευρώπη
«Τα δεδομένα δείχνουν ότι σχεδόν το 45% των παγκόσμιων αποδόσεων της βιομηχανίας το 2013, δημιουργήθηκε στην Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της CLIA Europe και εκτελεστικός Πρόεδρος της MSC Cruises, Pierfrancesco Vago.
Σύμφωνα με την έρευνα της CLIA, το 30% των επιβατών, δηλαδή 6,4 εκατ., ζει στην Ευρώπη ενώ η μέση διάρκεια μιας κρουαζιέρας είναι 7 ημέρες, με 3 ή 4 προσεγγίσεις λιμανιών.
tornosnews

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου