ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στη φυλακή 27χρονος για οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ναρκωτικα φιξακια κοκαϊνη

Μετά την απο­λο­γία του ενώπιον του Ανα­κριτή Ρόδου, ένας 27χρονος ελλη­νι­κής υπη­κο­ό­τη­τας κρίθηκε προ­σω­ρινά κρα­τού­με­νος. Ο κατη­γο­ρού­με­νος, που συνε­λή­φθη έπειτα από συντο­νι­σμένη επι­χεί­ρηση του Τμή­μα­τος Δίωξης Ναρ­κω­τι­κών της Υπο­διεύ­θυν­σης Δίωξης και Εξι­χνί­α­σης Εγκλη­μά­των Ρόδου, φέρεται να είχε κομβικό ρόλο στη δια­κί­νηση κοκα­ΐ­νης και κάν­να­βης στο νησί.

Η σύλληψή του απο­τέ­λεσε την κορύ­φωση πολύ­μη­νης και μεθο­δι­κής παρα­κο­λού­θη­σης που απο­κά­λυψε την ύπαρξη δικτύου δια­κί­νη­σης ναρ­κω­τι­κών με επί­κε­ντρο τις περιο­χές Φαλη­ράκι, Παστίδα, Κολύ­μπια και το κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Από την ανώνυμη πλη­ρο­φο­ρία στην εξάρ­θρωση

Η έρευνα ξεκί­νησε από ανώνυμη πλη­ρο­φο­ρία που έφτασε στην Αστυ­νο­μία περίπου έναν μήνα πριν τη σύλληψη. Η πλη­ρο­φο­ρία ανέφερε ότι ένας νεαρός άνδρας προ­μη­θεύει σε καθη­με­ρινή βάση ναρ­κω­τι­κές ουσίες σε χρήστες στη Ρόδο έναντι αμοιβής.

Άμεσα ξεκί­νησε δια­κρι­τική επι­τή­ρηση του 27χρονου, ο οποίος δια­πι­στώ­θηκε πως διέμενε προ­σω­ρινά στην οδό Κλαυ­δίου Πέπερ και χρη­σι­μο­ποιούσε για τις μετα­κι­νή­σεις του μοτο­σι­κλέτα τύπου Beverly, ιδιο­κτη­σίας γυναί­κας τρίτου προ­σώ­που, προ­φα­νώς για να καλύ­πτει τα ίχνη του.

Κατά τη διάρ­κεια της παρα­κο­λού­θη­σης, εντο­πί­στηκε να εφαρ­μό­ζει συστη­μα­τικά πρα­κτι­κές αντι­πα­ρα­κο­λού­θη­σης: ξαφ­νι­κές επι­τα­χύν­σεις, παρα­βιά­σεις μονο­δρό­μων, κυκλι­κές δια­δρο­μές και από­το­μες αλλαγές κατεύ­θυν­σης.

Ύποπτες συνα­ντή­σεις – κατα­γε­γραμ­μένα ραντε­βού

Το επί­κε­ντρο των ύποπτων κινή­σεων εντο­πί­στηκε στο πάρ­κινγκ της Εφορίας Ρόδου, όπου κατ’ επα­νά­ληψη φαί­νε­ται να πραγ­μα­το­ποιούσε σύντο­μες συνα­ντή­σεις και συναλ­λα­γές εντός οχη­μά­των. Οι αστυ­νο­μι­κές Αρχές κατέ­γρα­ψαν του­λά­χι­στον έξι τέτοια ραντε­βού κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2025, πάντα σε συγκε­κρι­μέ­νες τοπο­θε­σίες.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που εμφα­νί­ζο­νται να έχουν επαφές μαζί του περι­λαμ­βά­νο­νται τρεις άνδρες ηλικίας 33 έως 45 ετών, ελλη­νι­κής και αλβα­νι­κής υπη­κο­ό­τη­τας. Αν και δεν συνε­λή­φθη­σαν λόγω παρέ­λευ­σης του αυτο­φώ­ρου, έχουν ταυ­το­ποι­η­θεί και τα στοι­χεία τους περι­λαμ­βά­νο­νται στη δικο­γρα­φία.

Η επι­χεί­ρηση της 15ης Ιουλίου – Στοι­χεία που «δένουν» την υπόθεση

Η επι­χεί­ρηση για τη σύλληψή του πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε το από­γευμα της Τρίτης, 15 Ιουλίου, στην οδό Νέας Ιωνίας. Σε σωμα­τικό έλεγχο που ακο­λού­θησε βρέ­θη­καν πάνω του δύο φιξάκια κοκα­ΐ­νης και ένα κινητό τηλέ­φωνο.

Η κατ’ οίκον έρευνα απο­κά­λυψε:

• 48 φιξάκια κοκα­ΐ­νης συνο­λι­κού βάρους άνω των 48 γραμ­μα­ρίων

• Μία σακούλα με 196 γραμ­μά­ρια ακα­τέρ­γα­στης κάν­να­βης

• Ζυγαριά ακρι­βείας

• Το ποσό των 7.440 ευρώ

• Μία μοτο­σι­κλέτα

Η αστυ­νο­μία εκτιμά ότι τα κατα­σχε­θέ­ντα αντι­στοι­χούν σε έσοδα του­λά­χι­στον 7.000 ευρώ, ενώ ο τρόπος απο­θή­κευ­σης και δια­κί­νη­σης των ναρ­κω­τι­κών υπο­δη­λώ­νει επαγ­γελ­μα­τική δράση.

Οι ισχυ­ρι­σμοί του κατη­γο­ρού­με­νου και η απόφαση για προ­φυ­λά­κιση

Ο 27χρονος, που κατά δήλωσή του εργα­ζό­ταν ως σερ­βι­τό­ρος στη Ρόδο κατά τη διάρ­κεια της του­ρι­στι­κής περιό­δου, αρνή­θηκε τις κατη­γο­ρίες. Υπο­στή­ριξε ότι είναι χρόνια εξαρ­τη­μέ­νος από ψυχο­τρό­πες ουσίες και ότι η ποσό­τητα ναρ­κω­τι­κών που βρέθηκε στην κατοχή του προ­ο­ρι­ζό­ταν απο­κλει­στικά για προ­σω­πική χρήση. Επι­κα­λέ­στηκε, επίσης, ψυχο­λο­γικά τραύ­ματα από την παιδική του ηλικία και δήλωσε πρό­θυ­μος να ακο­λου­θή­σει θερα­πευ­τικό πρό­γραμμα απε­ξάρ­τη­σης.

Ωστόσο, οι Αρχές δεν πεί­στη­καν από τους ισχυ­ρι­σμούς του, λαμ­βά­νο­ντας υπόψη τη φύση, την ποσό­τητα, τον τρόπο κατοχής των ναρ­κω­τι­κών και τις κατα­γε­γραμ­μέ­νες επαφές του. Έκριναν ότι υπάρχει κίν­δυ­νος υπο­τρο­πής και τελέ­σεως νέων πράξεων, απορ­ρί­πτο­ντας το ενδε­χό­μενο επι­βο­λής περιο­ρι­στι­κών όρων ή κατ’ οίκον περιο­ρι­σμού με ηλε­κτρο­νική επι­τή­ρηση.

Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη Ανα­κριτή και Εισαγ­γε­λέως, απο­φα­σί­στηκε η προ­σω­ρινή του κράτηση.

Τον κατη­γο­ρού­μενο εκπρο­σώ­πη­σαν οι δικη­γό­ροι κ.. Στέλιος Αλε­ξαν­δρής και Πολυ­ξένη Χατζη­γιάννη.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.