Ρεπορτάζ

Κάτω από άθλιες συνθήκες ζουν γουρούνια και σκυλιά

Μια εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Πυλώνας κ. Σωτήρη Καραμαρία όταν μαζί με κλιμάκιο του Τομέα Πρωτογενούς Ανάπτυξης του Δήμου Ρόδου με επικεφαλής την αρμόδια εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο κ. Ευδοκία Αποστολίδη Πάττα, έπειτα από πολλές καταγγελίες, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν αυτοψία σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής.
Ο λόγος που έγινε η αυτοψία, ήταν επειδή με βάση τις καταγγελίες, στην συγκεκριμένη μονάδα εκτρέφονται γουρούνια τα οποία όμως παραμένουν ανεπιτήρητα και έχουν προκαλέσει πολλές ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες, όχι μόνο στην περιοχή του Πυλώνα αλλά και της Λάρδου.
Οι πολλές καταγγελίες, οδήγησαν κλιμάκιο του Πρωτογενούς Τομέα Ανάπτυξης στην κτηνοτροφική μονάδα που βρίσκεται έξω από το χωριό Πυλώνας, όμως λίγο έλειψε να κοστίσει στον πρόεδρο της κοινότητας τη σωματική του ακεραιότητα!
Όπως καταγγέλθηκε από τον ίδιο τον κ. Σ. Καραμαρία στη «δημοκρατική», μόλις επιχείρησε να βγει από το αυτοκίνητο δέχθηκε επίθεση από ένα από τα σκυλιά τα οποία ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στην περιοχή της μονάδας, προκαλώντας του σημαντικά τραύματα.
Όπως ο ίδιος είπε στη «δ», τα χειρότερα αποφεύχθηκαν όταν κατάφερε να μπει ξανά μέσα στο αυτοκίνητο. Ο κ. Καραμαρίας απέφυγε τα χειρότερα επειδή όταν δέχθηκε την επίθεση δεν είχε ακόμα κατέβει καλά καλά από το όχημα και τον προστάτεψε η πόρτα, διαφορετικά όπως λέει το σκυλί θα τον είχε κατασπαράξει. «Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται καταγγελίες για τον συγκεκριμένο. Τα ανεπιτήρητα γουρούνια του προκαλούν ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες όχι μόνον στον Πυλώνα αλλά και στη Λάρδο.
Το χειρότερο είναι πως τα ζώα ζουν σε άθλιες συνθήκες, και τα γουρούνια και τα σκυλιά. Εγώ μπορεί να γλίτωσα από καθαρή τύχη, όμως εκεί είναι πέρασμα.
Περνούν άνθρωποι για τη βόλτα τους, για να αθληθούν, γυναίκες με μωρά παιδιά. Τι θα γίνει αν ένα σκυλί αρπάξει ένα παιδάκι, επιτεθεί σε ένα άλλον άνθρωπο;» αναρωτήθηκε ο κ. Σ. Καραμαρίας.
Η εντεταλμένη σύμβουλος Τομέα Πρωτογενούς Ανάπτυξης του Δήμου Ρόδου κ. Ευδοκία Αποστολίδη Πάττα, μιλώντας στη «δημοκρατική» έκανε γνωστό ότι ενημερώθηκε σχετικά και η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί η μονάδα, ενώ κινήθηκαν και οι διαδικασίες επιβολής προστίμου από την αστυνομία για τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα γουρούνια αλλά και τα σκυλιά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου