ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυξάνεται σταθερά η ροή κρουσμάτων στο Νοσοκομείο Ρόδου

Μαίρη Φώτη 2 λεπτά ανάγνωση
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID-19

Σταθερά αυξη­μένα είναι τα κρού­σματα του κορω­νοϊού που νοση­λεύ­ο­νται στο Νοσο­κο­μείο της Ρόδου, ενδει­κτικό της μεγάλης δια­σπο­ράς που υπάρχει στο νησί λόγω και της αύξησης της του­ρι­στι­κής κίνησης.

Στην Μονάδα Covid του Νοσο­κο­μείου της Ρόδου ο αριθμός των ασθενών που νοση­λεύ­ο­νται ανέρ­χε­ται στους 29 οι περισ­σό­τε­ροι από τους οποίους αντι­με­τω­πί­ζουν και άλλα σοβαρά προ­βλή­ματα υγείας, που καθι­στούν πιο δύσκολη την απο­θε­ρα­πεία τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «δημο­κρα­τική» ο παθο­λό­γος της κλι­νι­κής Covid και της Α’ Παθο­λο­γι­κής Κλι­νι­κής του Νοσο­κο­μείου της Ρόδου και αντι­πρό­ε­δρος της Ενωσης Νοσο­κο­μεια­κών Ιατρών Γ.Ν. Ρόδου και Κ.Υ. κ. Αρι­στεί­δης Καΐκης «από πέρσι το καλο­καίρι έχει δια­φο­ρο­ποι­η­θεί το προφίλ της ασθέ­νειας.

Πολλοί από τους ασθε­νείς δεν εμφα­νί­ζουν την συνη­θι­σμένη πνευ­μο­νία του covid. Νοσούν από κορω­νοϊό παράλ­ληλα με διάφορα άλλα προ­βλή­ματα υγείας όπως καρ­διο­λο­γικά, εγκε­φα­λικά επει­σό­δια, κατάγ­ματα… Δεν έχουμε πλέον περι­στα­τικά με βαριά πνευ­μο­νία. Εχουμε βαριά περι­στα­τικά που νοση­λεύ­ο­νται αλλά όχι με την κλασική πνευ­μο­νία του κορω­νοϊού, οι ασθε­νείς που εκδη­λώ­νουν αυτό το πρό­βλημα είναι λιγό­τε­ροι.

Αυτό που παρα­τη­ρούμε σε κάθε επόμενο κύμα της παν­δη­μίας, είναι ότι οι ασθε­νείς με covid είναι μεγα­λύ­τε­ρης ηλικίας και με βεβα­ρη­μένη υγεία, από άλλα χρόνια νοσή­ματα που η νόσησή τους με κορω­νοϊό επι­βα­ρύ­νει ακόμα περισ­σό­τερο την κατά­στασή τους».

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Αρ. Καΐκης, κανένας από τους 29 νοση­λευό­με­νους ασθε­νείς στην μονάδα Covid δεν είναι δια­σω­λη­νω­μέ­νος, ωστόσο κάποιοι από τους ασθε­νείς κατα­τάσ­σο­νται στους βαρέως πάσχο­ντες λόγω άλλων σοβαρών προ­βλη­μά­των υγείας που αντι­με­τω­πί­ζουν και που η κατά­στασή τους έχει επι­βα­ρυν­θεί λόγω covid.

Ο παθο­λό­γος της κλι­νι­κής Covid και της Α’ Παθο­λο­γι­κής Κλι­νι­κής του Νοσο­κο­μείου της Ρόδου χαρα­κτή­ρισε σταθερά αυξη­μένη τη ροή των κρου­σμά­των στο Νοσο­κο­μείο, ως απόρ­ροια των πολλών ενεργών κρου­σμά­των στο νησί εξαι­τίας και της αυξη­μέ­νης του­ρι­στι­κής κίνησης.

Να σημειω­θεί ότι η κλινική covid στο Νοσο­κο­μείο της Ρόδου αρχικά δημιουρ­γή­θηκε με απο­σπά­σεις γιατρών από άλλες κλι­νι­κές, από το Τμήμα Επει­γό­ντων Περι­στα­τι­κών, από Περι­φε­ρειακά Ιατρεία, που όμως πλέον έχουν επι­στρέ­ψει στις θέσεις τους.

Επι­πλέον, οι ίδιοι γιατροί που μέχρι πρό­τι­νος ασχο­λού­νταν μόνο με τα covid περι­στα­τικά, πλέον ασχο­λού­νται και με τα παθο­λο­γικά περι­στα­τικά τα οποία είναι επίσης αυξη­μένα λόγω της του­ρι­στι­κής κίνησης, γεγονός που σημαί­νει ότι οι γιατροί δέχο­νται μεγα­λύ­τερη πίεση και καλού­νται να εξυ­πη­ρε­τή­σουν αυξη­μέ­νες ανάγκες με λιγό­τερο προ­σω­πικό και μάλιστα με τον κίνδυνο να επι­δει­νω­θεί περαι­τέρω η κατά­σταση με τους ασθε­νείς στο επόμενο διά­στημα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.