Τοπικές Ειδήσεις

Απαλλακτική η Ε.Δ.Ε. εις βάρος αξιωματικού που ελέγχθηκε από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ

Υποβλήθηκε ιεραρχικά και αρμοδίως στην ΕΛΑΣ από ανώτερο αξιωματικό της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου η Ενορκη Διοικητική Εξέταση και η απαλλακτική εισήγηση εις βάρος ενός 33χρονου αξιωματικού, που υπηρετεί στη Ρόδο, ο οποίος ελέγχθηκε από κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από ανώνυμη καταγγελία.
Για την ίδια υπόθεση έχει σχηματιστεί εξάλλου ποινική δικογραφία και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, με ομόφωνη απόφαση της Ειδικής Ανακρίτριας Διαφθοράς του Πρωτοδικείου Ρόδου και του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, ένας 65χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (λέσχης) στην πόλη της Ρόδου και η 41χρονη Ουκρανή σύζυγός του και ελεύθεροι χωρίς όρους ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ κι ένας 38χρονος λογιστής.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», κύριος κατηγορούμενος στην υπόθεση, είναι αξιωματικός της τοπικής ΕΛΑΣ, που ελέγχθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από ανώνυμη καταγγελία, που περιήλθε στους «αδιάφθορους», με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσω server της Αμερικής.
Ο αστυνομικός, ελέγχετο, με συστηματική παρακολούθηση των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων, από τον Ιούλιο του 2015.
Εις βάρος των ανωτέρω έχουν ασκηθεί κατά περίπτωση διώξεις για κατάχρηση εξουσίας κατά συρροή, δωροληψία υπαλλήλου για πράξη αντικείμενη στα καθήκοντά του κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και για χαρτοπαικτική απάτη.
Ο αξιωματικός κατηγορείται ειδικότερα ότι στο διάστημα Μαΐου – Νοεμβρίου 2014 δεν προέβη σε έλεγχο καταστήματος στο οποίο διενεργείτο το τυχερό παίγνιο «φρουτάκια». Κατηγορείται επιπλέον ότι τον Μάιο του 2014 έλαβε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος 500 ευρώ, τον Ιούλιο του ίδιου έτους 300 ευρώ και στο διάστημα Αυγούστου – Νοεμβρίου 250 ευρώ.
Επιπλέον του αποδίδεται ότι τον Ιούλιο του 2015 δεν διενήργησε τα δέοντα για τον κολασμό ιδιοκτήτη καταστήματος στην Μεσαιωνική Πόλη που απασχολούσε 6 ανασφάλιστους.
Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους κατηγορούμενους από την καταγραφή των συνομιλιών προέκυψε ότι ο λογιστής υπέβαλε ηλεκτρονικά στο όνομα της συζύγου του ιδιοκτήτη του καταστήματος δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2014, στην οποία συμπεριέλαβε ποσό 14.918,54 ευρώ, το οποίο είχε δήθεν προέλθει από 24 δελτία ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΟΠΑΠ και 2 ΚΙΝΟ.
Ο πρώτος κατηγορούμενος φέρεται ειδικότερα καθ’ υπόδειξη του λογιστή να αγόρασε τα δελτία, που είχαν κερδίσει από πράκτορα του ΟΠΑΠ, ενώ με τον τρόπο αυτό του αποδίδεται ότι ήθελε να «ξεπλύνει» έσοδα από παράνομα τυχερά παίγνια (φρουτάκια) που επαίζοντο στο κατάστημα του!.
Επιπλέον με τα ίδια παράνομα έσοδα φέρεται να αγόρασε κι ένα μικρό διαμέρισμα επ’ ονόματι της συζύγου του, που φέρεται και ως ιδιοκτήτρια του καταστήματος, στην Αθήνα.

Απολογούμενος ο αξιωματικός αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, επισημαίνοντας ότι ο 65χρονος αποτελούσε πηγή πληροφοριών του για έκνομες πράξεις και μάλιστα τον είχε συνδράμει σε συγκεκριμένες υποθέσεις κλοπών αλλά και μιας ανθρωποκτονίας.
Στο επίμαχο διάστημα της υποτιθέμενης παραβατικής συμπεριφοράς του δεν ήταν καν στην υπηρεσία του καθώς τελούσε σε 9μηνη άδεια ανατροφής του τέκνου του και δεν γνώριζε για την δραστηριότητα της υπηρεσίας του.
Το ό,τι τελούσε σε άδεια μάλιστα έχει δηλωθεί από τον ίδιο ξεκάθαρα στα άτομα με τα οποία συνομιλούσε.
Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που του αποδίδονται για την λέσχη, ο αξιωματικός κατέστησε σαφές ότι ουδέποτε χρηματίστηκε ή έλαβε δώρα για να καλύψει τις αξιόποινες πράξεις του, ενώ επικαλείται και τις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατεγράφησαν.
Προσκόμισε εξάλλου έγγραφα και στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι έχει συλληφθεί δύο φορές, ενώ υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και μάλιστα βρίσκεται υπόδικος σε δύο κακουργηματικές υποθέσεις από δικές του ενέργειες.
Λίγες μέρες μάλιστα πριν κληθεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων είχε δημοσιευθεί παραπεμπτικό βούλευμα εις βάρος του μετά από έλεγχο που του είχε κάνει ο αξιωματικός.
Θεωρεί ότι αυτό στάθηκε αφορμή για να καταφερθεί σε βάρος του στο πλαίσιο της έρευνας.
Ο αξιωματικός εκπροσωπείται από τον δικηγόρο κ. Μ. Κουτσούκο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου