Το Ροδίων Άθλησις εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι έχει ως στόχο να διεκδικήσει την άνοδο του στη Volley League, μετά και την απόφαση της ΕΣΑΠ να διεξάγει το φετινό πρωτάθλημα με 11 ομάδες και να μην καλύψει την κενή θέση που άφησε ο Εθνικός με τον σύλλογο της πόλης μας. Αναλυτικά: «Παρά την πικρία για την απόφαση της ΕΣΑΠ να μην καλύψει το κενό του Εθνικού Πειραιώς, όπου η ομάδα μας φάνταζε αδιαφιλονίκητο φαβορί, η επόμενη μέρα μας βρίσκει πιο ενωμένους και αποφασισμένους από ποτέ. Με μπροστάρη τον έμπειρο προπονητή μας Σπύρο Γκολίτση αποφασίστηκε στη σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) συνέλευση η δημιουργία μιας ομάδας έτοιμης να διεκδικήσει επί ίσoις όροις την άνοδο στη Volleyleague. Ήδη οι πρώτες επαφές έχουν γίνει και αναμένεται μέχρι τέλος του μήνα η οριστική στελέχωση του ρόστερ».

Το… μυστήριο με τη Δραπετσώνα

Από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ και την ανακοίνωση των αποφάσεων που ακολούθησε σχετικά με τη μείωση των ομάδων σε 11 από τη σεζόν 2018-19 και σε 10 από τη σεζόν 2020-21 πέρασε στα… ψιλά πως υποψηφιότητα για wild card δήλωσαν το Ροδίων Άθλησις και ο ΔΑΣ Δραπετσώνας. Επίσης έμεινε μόνο στις φήμες το ενδιαφέρον του Άθλου Ορεστιάδας.

Όλα αυτά βέβαια έχουν μικρή σημασία. Όμως αν για την ομάδα της Ρόδου η δήλωση ενδιαφέροντος δεν αποτελεί είδηση, για τον ΔΑΣ Δραπετσώνας η συμμετοχή είναι ένα μεγάλο μυστήριο και μάλιστα σε μία περίοδο που με την περίπτωση του ιστορικού συλλόγου ασχολείται ακόμα και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ΓΓΑ έχει φτάσει καταγγελία από γονέα ενός αθλητή (το μικρό του όνομα είναι Παύλος) που ζητάει να μάθει από την αθλητική ηγεσία εάν ο ΔΑΣ Δραπετσώνας έχει νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση και αν έχει διοίκηση γενικότερα που είναι νόμιμη και μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για μεταγραφές, αποδεσμεύσεις κλπ.

Συμπληρωματική προκήρυξη στην Α2 κατηγορία

Το Ροδίων Άθλησις θα αγωνισθεί και φέτος στην Α2 κατηγορία, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΣΑΠ, με την ομοσπονδία να εκδίδει συμπληρωματική προκήρυξη σχετικά με το άρθρο 7 της Ειδικής Προκήρυξης του πρωταθλήματος που τροποποιείται όπως παρακάτω:

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Στους αγώνες πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος αθλητές γραμμένοι στη δύναμη της ΕΟΠΕ, οι οποίοι:

1) συμπεριλαμβάνονται στην «Αγωνιστική Λίστα» που εκδίδει το σωματείο από την Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων της ΕΟΠΕ και στην οποία η θεώρηση της για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2018-2019 πραγματοποιείται απευθείας από την Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων

2) έχουν θεωρημένη και σε ισχύ «Κάρτα Υγείας Αθλητή»

β) Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητή:

1) Αν έχει αναφερθεί από τον Διαιτητή στο Φύλλο του Αγώνα.

2) Αν εκτίει ποινή που του επιβλήθηκε από αρμόδια αρχή για πειθαρχικό ή άλλο παράπτωμα.

γ) Σύμφωνα με τη διάταξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, πρέπει:

1) Οι αριθμοί των αθλητών να είναι γραμμένοι στην πίσω και εμπρός επιφάνεια της φανέλας.

2) Οι αριθμοί των αθλητών πρέπει να περιορίζονται από το Νο. 1 μέχρι και το Νο. 20.

δ) Στις φανέλες των αθλητών επιτρέπονται διαφημίσεις (απεριόριστος αριθμός) με την προϋπόθεση ότι τα προϊόντα που διαφημίζουν είναι αυτά που επιτρέπονται από την ΕΟΕ και έχει δοθεί η σχετική έγκριση από την ΕΟΠΕ. Για να δοθεί έγκριση από την ΕΟΠΕ θα πρέπει το σωματείο να αποστείλει σχέδιο της φανέλας. Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να εμποδίζουν την ευδιάκριτη εμφάνιση του αριθμού φανέλας του κάθε αθλητή. Υπεύθυνοι για την εφαρμογή των παραπάνω είναι οι διαιτητές των αγώνων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ