Ειδήσεις

Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων: Σαφάρι για παράνομα Ι. Χ.

«Σαφάρι» σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό επιβατικών Ι.Χ. αυτοκινήτων που κυκλοφορούν παράνομα, ή με πλαστά δικαιολογητικά, ξεκίνησε η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που έχει εκπονήσει για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι από ελέγχους που πραγματοποίησαν ήδη οι τελωνειακές υπηρεσίες, σε εφαρμογή του ανωτέρω σχεδίου, εντοπίστηκαν τέσσερις περιπτώσεις αυτοκινήτων που οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να αποδείξουν τη νόμιμη κυκλοφορία τους στη χώρα μας. Τα αυτοκίνητα δεσμεύτηκαν προσωρινά, ενώ ο ιδιοκτήτης του ενός οχήματος αποδέχθηκε την παράβαση και κατέβαλε πρόστιμο 2.500 ευρώ.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΥΤ Αττικής είχε αναλάβει τον συντονισμό κινητών ομάδων ελέγχου, οι οποίες κινήθηκαν σε δύο οδικούς άξονες στην περιοχή του Νομού Αττικής.
Επισημαίνεται ότι η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, σε συνέχεια της εν λόγω άσκησης, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιήσει ελέγχους σε όλη την επικράτεια με ευθύνη των κατά τόπους αρμόδιων τελωνειακών αρχών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου