Ειδήσεις

Παραδόθηκε στις Αρχές ο Απόστολος Λύτρας

Λίγη ώρα μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του ο Απόστολος Λύτρας εμφανίστηκε στο ΑΤ Παλλήνης.
Στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης εμφανίστηκε ο Απόστολος Λύτρας, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές μετά την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Η αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση που ζητήθηκε από το θύμα του ξυλοδαρμού μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού από την ανακρίτρια, Χριστινα Σαλάππα , η οποία έκανε δεκτή την αίτηση καθώς το βράδυ της Τρίτης υπήρξε επεισοδιακή επίσκεψη συγγενικών προσώπων του Απόστολου Λύτρα στο σπίτι του στον Γέρακα και απειλές σε βάρος της συζύγου του, η οποία διαμένει εκεί μετά την άγρια κακοποίηση της.

Σημειώνεται ότι μετά την απολογία του για την βαριά κακοποίηση της συζύγου του, ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν επιβάλει περιοριστικούς όρους στον Απόστολο Λύτρα και τον είχαν αφήσει ελεύθερο.

Οι περιοριστικοί όροι που παραβιάστηκαν και για τον λόγο αυτό αντικαταστάθηκαν με προφυλάκιση, ήταν υποχρεωτική μετοίκηση από το κοινό τους σπίτι στον Γέρακα, απαγόρευση να πλησιάζει η να απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο το θύμα και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της Πολυζωγοπούλου
Για παραβίαση των περιοριστικών όρων από την πλευρά του Απόστολου Λύτρα έκανε λόγο ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

«Ανέλαβα την εκπροσώπηση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, μίας συναδέλφου άξιας, μάχιμης δικηγόρου, μητέρας και πλέον κακοποιημένης, δυστυχώς, με τραυματισμό βαρύτατο από τον οποίο προσπαθεί να αναρρώσει και σωματικά και ψυχολογικά. Λυπάμαι πολύ για ότι έχει συμβεί. Προσβάλει όλο τον νομικό κόσμο», είπε αρχικά ο Θέμης Σοφός.

«Ο υποστηρίζων την κατηγορία έχει το δικαίωμα να γνωστοποιήσει στην ανάκριση όλα τα πραγματικά περιστατικά. Έχει το καθήκον να διαφωτίσει την ανάκριση για την αλήθεια. Γνωστοποιήσαμε τα περιστατικά που έγιναν χθες και μετά από τέτοια αντιμετώπιση που υπήρξε από τη δικαιοσύνη με περιοριστικούς όρους μετοίκησης, απαγόρευση προσέγγισης και συναναστροφής, είδαμε μία συμπεριφορά που δεν συνάδει με ταπεινή συμμόρφωση στους όρους».

Όπως τόνισε ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, θα εκπροσωπήσει τα δικαιώματά της στο έπακρον, ενώ παράλληλα έθεσε το εξής ερώτημα:

«Έχει απαγορευτεί η μετοίκηση. Εφόσον υπάρχουν κλειδιά στα χέρια σου, γιατί δεν τα παραδίδεις;».

Ακόμη, η πλευρά Πολυζωγοπούλου διέψευσε πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των μερών, ενώ ο Θέμης Σοφός αποκάλυψε πως το βράδυ της Τρίτης ο αστυνομικός φρουρός προέτρεψε την οικογένεια Λύτρα να μην μπει στο σπίτι.

«Δέχθηκε 30 μπουνιές»
«Οι 30 μπουνιές που δέχτηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου στο πρόσωπό της μέσα στο αυτοκίνητο, που προσπαθούσε να καλύψει με τα χέρια της το πρόσωπό της και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλα, καταλαβαίνετε ότι μία αξιοπρεπής στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία δικαιολογία».

«Ήταν ευφυές αυτό που έκανε η Σοφία και ο λόγος που το έκανε ήταν η ίδια η εμπειρία της από τη δικηγορία που έχει ασκήσει. Όταν λέει ‘πήγαινέ με στο νοσοκομείο, γιατί φοβάμαι ότι πεθαίνω, καταπίνω αίμα και θα πω ότι έπεσα από τις σκάλες’, θέλετε να σας παραφράσω την ίδια, σε άλλη περίπτωση; ‘Πήγαινέ με στο νοσοκομείο και θα πω ότι με βίασε, με μαχαίρωσε άλλος’».

«Η συγγνώμη πρέπει να συνοδεύεται και από μία συμπεριφορά που την δικαιολογεί και την υποστηρίζει. Αν η συγγνώμη ακολουθείται από συμπεριφορές τραμπουκισμού, εισβολής, απειλών και παραβίαση όρων, καταλαβαίνει κανείς ότι εκεί η αντιμετώπιση θα είναι σκληρότατη», κατέληξε ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Απόστολος Λύτρας-Σοφία Πολυζωγοπούλου: Η ανατριχιαστική κατάθεση
«Τον είδα πραγματικά σε μια έξαλλη κατάσταση άνευ λόγου. Τον ακολούθησα και φύγαμε για να μην εκτεθούμε μπροστά στους φίλους μας. Μόλις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο άρχισε να με βρίζει και μου έριξε την πρώτη μπουνιά στο πρόσωπο. Άρχισε να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση, σε ένα απόμερο μέρος σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτυπούσε με γροθιές στο πρόσωπο.

Μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει. Ήμουν γεμάτη αίματα στο πρόσωπο τα οποία κατάπινα και πνιγόμουν. Έχανα τις αισθήσεις μου.

Τότε σταμάτησε. Του έλεγα θα πεθάνω, τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο. Δεν ανταποκρινόταν. Πήγαμε σπίτι. Του ζήτησα να πλυθώ και ήθελα να πατήσω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό.

Με πρόλαβε και το πήρε. Αιμορραγούσε η μύτη μου. Του είπαν ότι αν με πάει στο νοσοκομείο θα πω ότι έπεσα μόνη μου», ανέφερε η Σοφία Πολυζωγοπούλου, περιγράφοντας την άγρια επίθεση που δέχθηκε από τον Απόστολο Λύτρα.

Η Πολυζωγοπούλου βρισκόταν σε τραγική κατάσταση και επέμενε να την πάει σε ένα νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Η εικόνα της ήταν τέτοια που αναγκάστηκε να την οδηγήσει σε ιδιωτικό νοσοκομείο κι ενώ είχαν συμφωνήσει να πουν και οι δύο για πτώση από τις σκάλες.

Το panic button
Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, την επομένη της απόφασης, μετέβη στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοίας προκειμένου να της δοθεί το panic button. Αμέσως μετά το εγκατέστησε στο κινητό της.

Το βράδυ της Τρίτης (18/06) συναγερμός σήμανε  στην ΕΛ.ΑΣ. αφού η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα έκανε χρήση του panic button. Mέσα στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου μπήκαν η πρώην σύζυγος του δικηγόρου και η κόρη του προκειμένου να πάρουν πράγματά του. Η γυναίκα, αφού πάτησε το κουμπί, είχε λιποθυμικό επεισόδιο.

Σημειώνεται πως έξω από το σπίτι βρισκόταν περιπολικό της Αστυνομίας, όμως από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε το panic button, κατέφτασαν άλλα δύο περιπολικά και όλοι μαζί μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Γέρακα.

Η κ. Πολυζωγοπούλου υπέβαλε μήνυση εναντίον του ποινικολόγου και της πρώην συζύγου του για αυτοδικία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία και απειλή. Μήνυση έχει υποβληθεί και στον δικηγόρο που συνόδευε την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα την ώρα που μπήκαν στο σπίτι.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, που μίλησε στον ΑΝΤ1, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για αυτόφωρο, εξέλιξη που σημαίνει ότιο ποινικολόγος αναζητείται για να συλληφθεί, ενώ η πρώην σύζυγός του αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

«Έχουν υποβληθεί μηνύσεις και θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, κρατείται ένα άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον του δράστη και υπάρχουν και μηνύσεις και προς τον δράστη» ανέφερε.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου έχει σχηματιστεί καταγγελία και για το αδίκημα της απειλής και για παραβίαση δικαστικής εντολής, καθώς στον κατηγορούμενο έχουν τεθεί περιοριστικοί όροι να μην προσεγγίζει το θύμα.

Τα μηνύματα και η απάντηση Λύτρα
Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει ότι ο Απόστολος Λύτρας της έστειλε απειλητικό μήνυμα στο οποίο της έγραφε «στείλε τα λεφτά και τα ρούχα».

Όπως εξήγησε στο Open ο δικηγόρος της, Θέμης Σοφός, η κυρία Πολυζωγοπούλου είχε ενταχθεί χωρίς τη συναίνεσή της σε ένα viber group, στο οποίο εστάλησαν μηνύματα που έχουν χαρακτήρα προτρεπτικό, όχι παραινετικό, χαρακτήρα ομάδας ανθρώπων που θέλει να ασκήσει πιέσεις στη Σοφία. Θα τεθούν σε γνώση της ανακρίτριας».

Ο Πέτρος Πανταζής, συνήγορος του Απόστολου Λύτρα, τόνισε ότι ο πελάτης του δεν έστειλε κανένα απειλητικό μήνυμα στη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου σημειώνοντας ότι δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος.

Όπως ανέφερε ο Θέμης Σοφός: «η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα άνοιξε με τα κλειδιά και μπήκε στον αύλειο χώρο». Στη συνέχεια, σημείωσε πως τα τρία άτομα (η πρώην σύζυγος με την κόρη και τον δικηγόρο) έφτασαν στο σπίτι του θύματος με προτροπή του κ. Λύτρα και δεν συμμορφώθηκαν στις εντολές του αστυνομικού που βρίσκεται στο σημείο για την προστασία της 37χρονης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου