Ρεπορτάζ

Ανακάμπτει σημαντικά φέτος στη Ρόδο ο γαμήλιος τουρισμός

Ανακάμπτει σημαντικά ο γαμήλιος τουρισμός φέτος στη Ρόδο. Στα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των αυστηρών περιορισμών που τέθηκαν από την κυβέρνηση σε εφαρμογή, ο αριθμός των πολιτικών γάμων μειώθηκε σημαντικά, φέτος όμως οι προγραμματισμένες τελετές πολιτικών γάμων, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 100 πολιτικοί γάμοι στο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο, ενώ μέχρι το τέλος της σεζόν αναμένεται να πραγματοποιηθούν άλλοι 150 τουλάχιστον. Επιπλέον 250 πολιτικοί γάμοι θα τελεστούν συνολικά σε άλλες περιοχές της Λίνδου, στην παραλία των Βληχών, στην Ψάλτο και στο Κτήριο της Δημοτικής Ενότητας Λινδίων.
Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των μελλόνυμφων παραμένουν σταθερά οι Πηγές Καλλιθέας. Το ειδυλλιακό τοπίο σε συνδυασμό με το άριστο επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών, προσελκύει ζευγάρια από την Ευρώπη, και όχι μόνο, που αναζητούν την ιδανική τοποθεσία για την τέλεση των γάμων τους. Συνολικά 300 πολιτικοί γάμοι θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της σεζόν στο Μνημείο των Πηγών Καλλιθέας, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν έγκυρες πηγές η διαθεσιμότητα είναι πλέον εξαιρετικά περιορισμένη για το 2022.
«Σημειώνει μεγάλη άνοδο ο γαμήλιος τουρισμός φέτος. Ο αριθμός των προγραμματισμένων πολιτικών γάμων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της σεζόν στη Λίνδο, παρουσιάζει σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα χρόνια που λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των αντικειμενικών δυσκολιών, υπήρξε ύφεση. Φέτος, ήδη από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκαν αρκετοί πολιτικοί γάμοι που συνετέλεσαν στο να κινηθούν ικανοποιητικά οι τοπικές επιχειρήσεις», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου, κ. Βαλάντης Λάμπης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανάκαμψη του γαμήλιου τουρισμού συνέβαλαν και οι στοχευμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής που ενέκρινε 50 εναλλακτικά σημεία στην πόλη της Ρόδου και σε όλο το νησί για την τέλεση των πολιτικών γάμων. Παράλληλα, το ηλεκτρονικό πόρταλ του Δήμου Ρόδου rhodescivilweddings.gr διευκολύνει τα ζευγάρια απ’ όλο τον κόσμο να επιλέξουν την τοποθεσία στην οποία επιθυμούν να πραγματοποιηθεί ο γάμος τους και να διευθετήσουν με ευκολία όλα τα απαιτούμενα διαδικαστικά βήματα.
Επιπλέον, η έγκριση της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου το 2020, κατόπιν διαπραγματεύσεων με τη Δημοτική Αρχή, για την τέλεση πολιτικών γάμων στο προαύλιο του Αγίου Παύλου στη Λίνδο, «αναζωπύρωσε» το ενδιαφέρον των μελλόνυμφων, καθώς το γραφικό εκκλησάκι στον κόλπο της Λίνδου αποτελεί το απόλυτο “hot-spot” τουριστών για τους γάμους τους. Υπενθυμίζεται ότι η τέλεση πολιτικών γάμων στο προαύλιο του Αγίου Παύλου είχε απαγορευτεί από την ΙΜΡ το 2017, έπειτα από άσεμνη φωτογράφιση ζευγαριού Βρετανών. Με τις ασφαλιστικές δικλείδες που έχουν προβλεφθεί και τα μέτρα που εφαρμόζονται, όλα κυλούν απολύτως ομαλά.
Η κα Κάτια Σταυρουλάκη, γνωστή wedding planner της Ρόδου, δηλώνει ότι προφανώς και υπάρχει αύξηση των πολιτικών γάμων που έχουν προγραμματισθεί φέτος στη Ρόδο και σημειώνει ότι είναι μεγάλη η ζήτηση για το 2023 και το 2024 από ζευγάρια από την Αγγλία, την Ευρώπη, αλλά και από τις ΗΠΑ και τον Καναδά!
«Προσωπικά θα σας απαντούσα ότι η ζήτηση είναι φέτος τριπλάσια σε σύγκριση με το 2019, ενώ δεχόμαστε πολλά αιτήματα για το 2023 και το 2024. Είναι πραγματικά έντονο των ενδιαφέρον των ζευγαριών από τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και από τις ΗΠΑ και τον Καναδά για την πραγματοποίηση των γάμων τους στη Ρόδο», είπε η κα Σταυρουλάκη. Σημείωσε δε ότι κάθε γαμήλια τελετή μπορεί να συμπεριλαμβάνει γκρουπ των 100 έως 150 ατόμων που διαμένουν στο νησί έως και 14 ημέρες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Σταυρουλάκη, ο γαμήλιος τουρισμός περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων και συμβάλλει καθοριστικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Υπάρχουν δε πολλά περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού, θα πρέπει ωστόσο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο (διοργάνωση γάμων) να «επενδύσουν» στην ενίσχυση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών και στην καλύτερη οργάνωση. Ο υψηλός επαγγελματισμός όπως είπε, μπορεί να συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη άνθηση του γαμήλιου τουρισμού στη Ρόδο

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου