Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά, αντί της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως παραδοσιακά συμβαίνει. Η απόφαση ελήφθη για να καλυφθούν τα κενά στη διδακτέα ύλη που δημιουργήθηκαν από τη δίμηνη αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω κορωνοϊού κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 και όχι την 1η Σεπτεμβρίου, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Κατά πρώτον, το μεταγενέστερο άνοιγμα των σχολείων θα παρατείνει τον εσωτερικό τουρισμό. Κατά δεύτερον, δεν θα υπάρξει επιβάρυνση για την πληρωμή των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους από την 1η Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν την έναρξη.

Στην περίπτωση που η έναρξη οριζόταν για την 1η Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να κληθούν στα σχολεία μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου και άρα θα έπρεπε να λάβουν αντίστοιχη αποζημίωση. Επίσης, προσμετρήθηκε ότι κατά την τρέχουσα περίοδο λειτουργίας των σχολείων καλύφθηκε μέρος της ύλης που είχε «χαθεί» λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε ζητήσει και έχει λάβει εισήγηση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για τα κεφάλαια της ύλης που πρέπει οπωσδήποτε οι μαθητές να γνωρίζουν για να προχωρήσουν στην επόμενη τάξη χωρίς να έχουν κενά. Επίσης, το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει εντολή οι μαθητές να μην καταστρέψουν ή πετάξουν τα σχολικά βιβλία, ώστε με το άνοιγμα των σχολείων να διδαχθεί η ύλη που θα κριθεί απαραίτητο να γνωρίζουν για να προχωρήσουν στην επόμενη σχολική χρονιά. Οσον αφορά το προσωπικό, εκτιμάται ότι δεν θα χρειαστούν περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών, οι οποίες κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά ξεπέρασαν τις 30.000. Παράλληλα, θα γίνουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στις δύο βαθμίδες.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ