Ρεπορτάζ

Αγγλος πρωταγωνίστησε σε απάτη μέσω υποκλοπής ηλεκτρονικών μηνυμάτων με θύμα Ροδίτισσα

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσει την 23η Μαΐου 2022 ένας υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας, κάτοικος Κόβεντρυ, που φέρεται να πρωταγωνίστησε σε μια απίθανη σε σύλληψη και εκτέλεση απάτη με την χρήση του διαδικτύου και θύμα ροδίτικη εταιρεία.
Κατηγορείται ειδικότερα ως υπαίτιος του ό,τι στη Ρόδο την 29η Μαΐου 2017, με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος παράνομο περιουσιακό όφειλος, έβλαψε ξένη περιουσία πείθοντας άλλον σε πράξη με την εν γνώσει του παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών.
Ειδικότερα, αφού πρώτα υπέκλεψε την ηλεκτρονική αλληλογραφία της νόμιμης εκπροσώπου μιας ομόρρυθμης εταιρείας της Ρόδου και ειδικότερα τις συνομιλίες της με κινεζική εταιρεία (με ηλεκτρονική διεύθυνση export@hkjili.com) και πληροφορήθηκε ότι οι δύο εταιρείες είχαν συμφωνήσει την πώληση πρώτων υλών (ομπρελοκαθίσματα) από την κινεζική προς την ελληνική εταιρεία αντί τιμήματος 14.317,20 ευρώ, το οποίο θα καταβαλλόταν μέσω εμβάσματος με τράπεζα αποστολής την BANK OF CHINΑ LIMITED TSIM SHA TSUI EAST BRANCH, απέστειλε ο ίδιος μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ημεδαπή από παραμφερούς ονόματος ηλεκτρονική διεύθυνση και παρέστησε ψευδώς σε αυτήν ότι ήταν ο υπάλληλος της ανωτέρω κινεζικής εταιρείας ονόματι SUSAN, με τον οποίον είχαν κατά το παρελθόν συνεργαστεί πολλές φορές και με τον οποίο είχαν συμφωνήσει την προαναφερόμενη αγοραπωλησία, πείθοντάς την με τον τρόπο αυτό να δεχθεί να καταβάλει το συμφωνημένο κατά τα ανωτέρω τίμημα των 14.317,20 ευρώ σε διαφορετική τράπεζα από την αρχικώς συμφωνηθείσα και συγκεκριμένα στην βρετανική τράπεζα TSB ΒΑΝΚ PLC και ειδικότερα σε τραπεζικό λογαριασμό του οποίου δικαιούχος ήταν ο ίδιος.
Με τον τρόπο αυτό παραπλάνησε την ημεδαπή, πείθοντας την τελευταία να προβεί σε περιουσιακή διάθεση και να ζημιώσει την περιουσία της εταιρείας, προσπορίζοντας αντίστοιχα παράνομο περιουσιακό όφελος στον κατηγορούμενο, ο οποίος καρπώθηκε το ως άνω χρηματικό ποσό.

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου