Ρεπορτάζ

Απολογείται Παλαιστίνιος μέλος πολυμελούς σπείρας διακίνησης μεταναστών

Σήμερα θα απολογηθεί ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου ένας 30χρονος Παλαιστίνιος, μέλος με ακόμη 7 άτομα, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά, σπείρας που διακινούσε μετανάστες στη Ρόδο.
Σύμφωνα με το εγκληματικό τους σχέδιο κατά το χρονικό διάστημα από 29 Απριλίου 2021 και περί ώρα 23.00 μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ης Aπριλίου 2021 μετέβησαν με αυτοκίνητα στον Θεολόγο προκειμένου να παραλάβουν από ακριβές σημείο, που τους είχε ήδη υποδείξει έτερος συγκατηγορούμενός τους, γνωστός ως «JAFAR» μέσω της εφαρμογής whats app, είκοσι δύο παράτυπα εισερχόμενα στη χώρα πρόσωπα οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος.
Τους μετανάστες μετέφερε στο συγκεκριμένο σημείο ως κυβερνήτης σκάφους έτερος συγκατηγορούμενός του από την Μαρμαρίδα της Τουρκίας έναντι χρηματικού ανταλλάγματος που κυμαινόταν από 2.100 έως 3.700 ευρώ την 29η Απριλίου 2021 και περί ώρα 23.00, προκειμένου να διευκολύνουν τη μεταφορά τους στην πόλη της Ρόδου, όπου θα τους εξασφάλιζαν κατάλυμα προς απόκρυψη σε κάποιο ξενοδοχείο μέχρι τη μεταφορά τους στο αεροδρόμιο της Ρόδου όπου θα συνέχιζαν το ταξίδι τους.
Η όλη επιχείρηση της παράνομης μεταφοράς των ως άνω παράτυπα εισερχομένων στη χώρα προσώπων από την Τουρκία στην Ελλάδα, η παραλαβή τους από προκαθορισμένο σημείο συνάντησης καθώς και η εξασφάλιση καταλύματος προς απόκρυψη είχε οργανωθεί και έγινε υπό τις οδηγίες και καθοδήγηση του Τ. M. του N..
Πράγματι από τα αρμόδια όργανα της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου εντοπίσθηκαν 8 μετανάστες.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του, παρίσταται η δικηγόρος κ Μαρία Κορακάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου