Αθλητικά

Η προκήρυξη των εθνικών πρωταθλημάτων βόλεϊ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης έδωσε στη δημοσιότητα τις προκηρύξεις των εθνικών πρωταθλημάτων για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Ροδίων Άθλησις θα πάρει μέρος στη Pre League, ενώ στην Α2 κατηγορία θα συμμετάσχει για ακόμη μια χρονιά ο ΑΟ Αθλοπαιδιών Κω.

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Η κατηγορία θα δημιουργηθεί υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι σε αυτήν θα δηλώσουν συμμετοχή οι δώδεκα ομάδες που απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με την τελική κατάταξη των ομάδων της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών 2016-2017 και σε περίπτωση άρνησης οι επιλαχούσες  ομάδες της κατάταξης αυτής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: ΑΕΚ, ΓΣ Απόλλων, ΑΠΣ Κύζικος, ΑΜΣ Νέστωρ, ΑΕΠ Ολυμπιάς, ΑΟ Ορεστιάδας, ΟΦΗ, ΑΟ Παλλήνη, ΕΑ Πατρών, Πήγασος Πολίχνης, Ροδίων Άθλησις, ΑΟ Σερρών.

Επιλαχούσες ομάδες είναι: ΑΣ Ελπίς, ΧΑΝΘ, ΑΣ Μακεδονικός, ΑΣ Άρης.

Οι έχουσες δικαίωμα συμμετοχής, καθώς και οι επιλαχούσες θα πρέπει να στείλουν δήλωση συμμετοχής στην κατηγορία το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 31/5/2017. Επίσης μέχρι την παραπάνω ημερομηνία θα πρέπει να στείλουν την προβλεπόμενη στην ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος της Pre League, δήλωση συμμετοχής, η οποία θα εκδοθεί αμέσως μετά την έκδοση της παρούσας προκήρυξης. Η παράλειψη αποστολής έστω και μίας εκ των παραπάνω δηλώσεων συνιστά άρνηση συμμετοχής στη Pre League.

Χρόνος διεξαγωγής: από 1/10/2017 έως 10/5/2018

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Χρόνος διεξαγωγής: από 1/10/2017 έως 10/5/2018

Συμμετέχουν 24 ομάδες αν δημιουργηθεί η Pre League Ανδρών και σε περίπτωση που δεν δημιουργηθεί 36 ομάδες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: ΑΟ Αθλοπαιδιών Κω, ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας, ΑΟ Αιγιαλέων, ΓΕ Αλεξανδρούπολης, Αναγέννηση Άρτας, ΑΣΠ Απόλλων, ΜΓΣ Απόλλων, ΑΟΝ Αργυρούπολης, ΑΣ Άρης (4η επιλαχούσα Pre League), ΓΑΣ Αρχέλαος, ΔΑΣ Δραπετσώνας, ΑΣ Ελπίς (1η επιλαχούσα Pre League), ΑΣ Ιωνικός, ΑΣ Καλαμάτα 80, ΑΣ Κέρκης, ΜΓΣΑΕ Κομοτηνής, ΑΣ Μακεδονικός (3η επιλαχούσα Pre League), ΑΟ Μαρκόπουλου, ΑΣ Πανερυθραϊκός, ΓΣ Πανιώνιος, ΑΠΣ Φθία, ΣΦΑΜ Φοίβος, ΧΑΝΘ (2η επιλαχούσα Pre League), ΣΦΠ Χανίων.

Σε περίπτωση που επιλαχούσα ομάδα συμμετάσχει στην Pre League, τότε το δικαίωμα συμμετοχής στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών μεταφέρεται στην ομάδα την οποία αντικατέστησε στην Pre League.

Με συμπληρωματική Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων, ανάλογα με το εάν δημιουργηθεί ή όχι η Pre League, θα ανακοινωθούν ο αριθμός των ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ο χωρισμός των ομάδων σε ομίλους και ο αριθμός των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου