Οι Ευρωπαίοι θα βρουν «έξυπνες λύσεις» που θα τους επιτρέψουν να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές παρά την πανδημία του κορωνοϊού, υποστήριξε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Πιστεύω ότι θα βρούμε έξυπνες λύσεις για να κάνουμε καλοκαιρινές διακοπές. Ίσως λίγο διαφορετικές, με άλλα μέτρα υγιεινής, με λίγο περισσότερη κοινωνική αποστασιοποίηση» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή της στην πορτογαλική εφημερίδα Expresso.

Όπως σημειώνει το Politico, ο τόνος της κα. Φον ντερ Λάιεν στη συνέντευξη ήταν σαφώς πιο αισιόδοξος σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όταν είχε δηλώσει ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να κλείσουν από τώρα τις διακοπές τους για το καλοκαίρι.

Η ίδια επισήμανε επίσης πως είναι καλό που οι χώρες της Ε.Ε. έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα. Προειδοποίησε ωστόσο τις κυβερνήσεις να κινηθούν με προσεκτικά βήματα.

«Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα είναι οι επόμενοι μήνες, αλλά βλέπω ότι έχουμε αρχίσει να μαθαίνουμε να ζούμε με τον ιό» υπογράμμισε η κα. Φον ντερ Λάιεν.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι έχει «εντυπωσιαστεί» από τις λύσεις που έχουν βρεθεί για να παραμείνουν σε λειτουργία διάφοροι τομείς της οικονομίας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ