Στα άκρα η διαμάχη των δύο πρώην υπουργών της κυβέρνησης, με επίκεντρο έναν διαγωνισμό του 2015 για βίζες, τον οποίο ο Πάνος Καμμένος καταγγέλλει ως στημένο, ενώ ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρει ότι ο κ. Καμμένος και η παρέα του τον καλούσε να παρανομήσει.

Η κορύφωση της κόντρας μεταξύ Καμμένου-Κοτζιά είχε προαναγγελθεί από χτες από τον πρώην υπουργό Άμυνας, όταν μέσω twitter ενημέρωνε ότι θα αποκαλύψει «με συγκλονιστικά στοιχεία πως ο ολετήρας, έστησε με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΞ εγκληματική οργάνωση».

Γύρω στις 12 το μεσημέρι, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και για την επόμενη ώρα, εξηγούσε τι έχει συμβεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε, σε αυτή την περίπλοκη ιστορία με τον διαγωνισμό του 2015 για τις βίζες, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε στημένη.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατήγγειλε τον Νίκο Κοτζιά για τον στημένο διαγωνισμό, προκειμένου να λάβει συγκεκριμένη εταιρεία την έκδοση βίζας από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε σειρά εγγράφων για τις καταγγελίες του και ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια με εντολή του Νίκου Κοτζιά να καταστραφούν, αλλά ανακτήθηκαν από τα κομπιούτερ.

«Λυπάμαι που το κάνω, αλλά υποχρεούμαι! Καταθέτω στη Βουλή τα e-mail που ανακτήθηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ΥΠΕΞ που δείχνουν ότι πριν από την προκήρυξη του διαγωνισμού υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ αυτού που θα οριστεί πρόεδρος της επιτροπής και του προέδρου της εταιρείας που συμμετέχει», είπε χαρακτηριστικά και ενοχλημένος από τις διακοπές της έδρας τόνισε: «Δεν κατεβαίνω από εδώ πέρα! Φέρτε τον φρούραρχο. Ό,τι και αν κάνετε θα ακουστώ! Μου αφαιρέσατε κοινοβουλευτική ομάδα, με εξευτελίσατε αν στηρίξετε σήμερα τον Κοτζιά θα πέσει η κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο, δημιουργήθηκε μία παρένθετη εταιρεία για να αναλάβει το διαγωνισμό, αφού η μητρική εταιρεία έχασε το διαγωνισμό, επειδή θεωρήθηκε offshore, έχοντας ως έδρα τον Άγιο Μαυρίκιο.
Παράλληλα έκανε λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έρχεται στο φως και για «μαύρη Παρασκευή» για τον Νίκο Κοτζιά. Παράλληλα, ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο να απολυθούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, που λειτούργησαν εκ μέρους συγκεκριμένων συμφερόντων και όχι ως Έλληνες διπλωμάτες.

Σύμφωνα δε με τον ίδιο, οι εκπρόσωποι της εταιρείας που εντός του ’18 πήρε την δουλειά με τις βίζες είχαν απευθυνθεί παλαιότερα και στους κ.κ. Σαμαρά – Βενιζέλο που όμως αρνήθηκαν να μπουν σε συζητήσεις για τη δημιουργία εταιρίας που θα «χτυπούσε» το διαγωνισμό.

Σκληρή απάντηση Κοτζιά

Ο κ. Κοτζιάς απέδωσε τις κινήσεις του Π. Καμμένου, στην προεκλογική καμπάνια που προσβλέπει να κάνει δια της δυσφήμισης συνεπικουρούμενος από «την επιπολαιότητα της κυβέρνησης». Φαίνεται ότι αυτό εξυπηρετεί εκείνους που επιδιώκουν, άλλοι να έχουν τη δόξα και άλλοι την ύβρη, συνέχισε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε ότι για τη Συμφωνία των Πρεσπών «ακόμα και σήμερα, ο εθνικός συκοφάντης υβρίζει μόνο εμένα» .

Υπενθύμισε δε, ότι είχε συμφωνήσει (σ.σ. ο Π. Καμμένος) με το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών και «τώρα για προεκλογικούς λόγους και επειδή εξυπηρετεί ίσως και τρίτους, θέλει να εμφανίζει τον εαυτό του ως δήθεν μακεδονομάχο».

«Καλώ τον εθνικό συκοφάντη» συνέχισε, «να δεχθεί και τη Βουλή να χορηγήσει, άδεια άσκησης ποινικής διώξεως, σύμφωνα με τα άρθρα, 61 παρ. 2, 62 παρ.1 του Συντάγματος, και να αφηγηθεί και εκείνος και να οδηγηθεί η υπόθεση εκεί που πρέπει, στην αίθουσα του δικαστηρίου. Εκεί ας αποδείξει, που δεν μπορεί, όλες τις συκοφαντίες που κάθε δεύτερη μέρα, όπως πράττει κάθε ένοχος, τις τροποποιεί» τόνισε.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε σε συνεχείς αντιφάσεις του πρώην υπουργού Άμυνας σχετικά με τα χρήματα για τα οποία κατηγορεί ότι έλαβε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, και υπογράμμισε: «Λέω κάτι απλό στον εθνικό συκοφάντη: ας έρθει στο δικαστήριο κι ας αφήσει τις κλάψες για μη άρση του ασύλου, όπως έκανε χθες».

Καταλήγοντας, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι ο κ. Καμμένος τον καλούσε με την «παρέα του» να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ, «δηλαδή με καλούσαν να παρανομήσω. Δεν το έκανα και έχουν ανοίξει αυτό το κυνήγι» είπε.

Αιχμές και για Κατρούγκαλο

Όπως ανέφερε ο τέως υπουργός, κακώς ο κ. Κατρούγκαλος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει στον «εθνικό συκοφάντη» τη δυνατότητα να μεταφέρει την υπονόμευση στο ναό της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα, η Βουλή να μετατρέπεται σε χώρο δικαστηρίου, «χωρίς εγώ να έχω το δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού μου».

Η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών

«Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να υπόκειται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, υποχρέωση από την οποία δεν θα αποστούμε. Είδατε την τοποθέτησή μου στην συγκεκριμένη ερώτηση. Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία για την ηθική ακεραιότητα του Νίκου Κοτζιά», ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση Κοτζιά ότι η κυβέρνηση με επιπόλαιο τρόπο επέτρεψε να γίνει η επερώτηση του κ. Καμμένου και τον «νομιμοποίησε» πολιτικά, στηρίζοντας -εκ των υστέρων;- τον πρώην πολιτικό του προϊστάμενο.

πηγή newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ