Δίνοντας λόγο τιμής ότι «θα συντρίψει τους σκευωρούς του» ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι ψηφίζει πρώτος την άρση ασυλίας του, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε σε υψηλούς τόνους: «καμία πράξη σε βάρος του Δημοσίου δεν έκανα. Όλες μου οι αποφάσεις ήταν νόμιμες, υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου και των χρημάτων του ελληνικού λαού».

Κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία για παραβίαση του Συντάγματος «με την ψευδοθεωρία της διαφοράς ανάμεσα σε υπουργικά αδικήματα κατά την άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων αφενός και αφετέρου σε υπουργικά αδικήματα που ασκούνται «με ευκαιρία» την άσκηση των καθηκόντων. Επίσης κατήγγειλε πως ο πρωθυπουργός «είναι εκείνος που έδωσε την εντολή και κάλυψε πολιτικά τη σκευωρία. Τώρα υιοθέτησε και το πιο άθλιο και το πιο ανήθικο και το πιο τραγελαφικό συνάμα ψέμα των κουκουλοφόρων, που δήθεν το θυμήθηκαν στο τέλος του 2018! Επί ένα χρόνο το είχαν δήθεν ξεχάσει και προφανώς τους το υπαγόρευσαν οι σκευωροί προσπαθώντας να κρατήσουν την υπόθεση εναντίον μου ανοικτή, όπως –όπως».

Επίσης ο κ. Λοβέρδος έκανε εκτενή αναφορά σε κομμάτια της δικογραφίας στα οποία γίνεται σαφές ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τη Novartis για κούρεμα ομολόγων προκειμένου να ξεφορτωθεί ελληνικά ομόλογα που είχε στην κατοχή της: «Το 2010 δεν υπήρχε καν σκέψη για κούρεμα ομολόγων. Αυτό έγινε το 2012!!! Και το κούρεμα των ομολόγων των προμηθευτών της Υγείας, των δικαστών και των μικροομολογιούχων, μας ανακοινώθηκε μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο από το Υπουργείο Οικονομικών ανήμερα της απόφασης του κουρέματος. Εγώ όμως σύμφωνα με την «κατάθεση» ενός κουκουλοφόρου, ως μάντης Κάλχας, το είχα μαντέψει το 2010. Άθλιοι, συνωμότες! O Γκαίμπελς ήταν ένας απαίσιος επαγγελματίας εγκληματίας. Εσείς είστε απαίσιοι».

Πρόσθεσε ότι είναι «ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989» και δήλωσε την αποφασιστικότητά του να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους σκευωρούς αλλά και διαλύσει τις αμφιβολίες για την αθωότητά του στο μυαλό και του τελευταίου πολίτη. «Τους σκευωρούς θα τους συντρίψω! Δίνω λόγο τιμής!», κατέληξε.

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ