Τοπικές Ειδήσεις

Αναβλήθηκε η συζήτηση δύο αγωγών συγγενών αδικοχαμένων στις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2013

Για την 26η Σεπτεμβρίου 2019 αναβλήθηκε χθες από το Α’ Τμήμα του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, η εκδίκαση αγωγής αστικής ευθύνης του Δημοσίου από οικείους αδικοχαμένου στην φονική πλημμύρα του Νοεμβρίου του έτους 2013 στην Κρεμαστή.
Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο έχουν προσφύγει η χήρα και ο γιος, του Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου του Γεωργίου κατά του Δήμου Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ελληνικού Δημοσίου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Οικονομικών.
Ο Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος καθώς και η Αναστασία Κατσαρού, παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του Κρεμαστενού ποταμού με αποτέλεσμα να χαθούν σύντομα τα ίχνη τους.
Η Αναστασία Κατσαρού αγνοείτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης-11-2013, οπότε και βρέθηκε νεκρή στην παραλία της Κρεμαστής με αιτία θανάτου τον πνιγμό λόγω εισρόφησης ύδατος.
Ο Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος αγνοείτο μέχρι τις 25-11-2013, οπότε και βρέθηκε νεκρός στην Τουρκία σε κατάσταση προχωρημένης σήψης με αιτία θανάτου τον πνιγμό.
Οι ενάγοντες διεκδικούν αποζημίωση συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Χθες ενώπιον του Δικαστηρίου, ο Δήμος Ρόδου ζήτησε την αναβολή της και τον προσδιορισμό της την ίδια ημέρα προκειμένου οι δύο υποθέσεις να συνεκδικαστούν.
Ως λόγο αναβολής προέβαλε ότι θέλει να εξετάσει ενώπιον του ακροατηρίου τον υπεύθυνο της πολιτικής προστασίας, ο οποίος θα αναφερθεί κυρίως στον όγκο των βροχοπτώσεων.
Θυμίζουμε για ότι την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση κι άλλης αγωγής από 8 οικείους της αδικοχαμένης εκπαιδευτικού Αναστασίας Κατσαρού του Ιωάννη.
Στο μεταξύ για την 30η Απριλίου 2020 αναβλήθηκε χθες και η εκδίκαση της αγωγής που υποβλήθηκε από 11 συγγενείς των θανόντων Ιωάννη Μπαϊράμη και Καλλιόπης Παναγιώτου.
Οι ενάγοντες διατείνονται ότι σε καμιά περίπτωση το ατύχημα δε θα συνέβαινε, εφόσον τα αρμόδια όργανα των εναγομένων είχαν προβεί στον σχεδιασμό, την μελέτη, την κατασκευή και την συντήρηση συγκοινωνιακών και αντιπλημμυρικών έργων στο βόρειο τμήμα της νήσου Ρόδου, στην κατασκευή έργων διευθέτησης των κοιτών των ρεμάτων, ειδικά στην περιοχή της Παστίδας, στην κατασκευή νέας γέφυρας στον Κρεμαστενό ποταμό και στην κατάργηση της λεγόμενης «ιρλανδικής διάβασης» σε αυτόν, στην μελέτη και εκτέλεση έργων συγκράτησης των εδαφών σε εγγύς δασικές εκτάσεις.
Με την αγωγή τους διεκδικούν αποζημίωση συνολικού ύψους 7 εκατ. ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου