Αθλητικά

«Έχουμε όρεξη για δουλειά!»

Συνέντευξη στην αθλητική ιστοσελίδα soccerplus παραχώρησε ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου Παναγιώτης Διακοφώτης. Αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που θα δώσει η νέα διοίκηση αλλά και σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Μεταξύ άλλων ο κ. Διακοφώτης υποστήριξε: «Εκ του αποτελέσματος φάνηκε η πως είχαμε την αποδοχή των σωματείων. Από τα 67 σωματεία που ψήφισαν υπήρχε μόνο ένα λευκό και δύο άκυρα. Είμαστε μια Ένωση η οποία είναι η πιο προβληματική της Ελλάδας, έχουμε 71 σωματεία στην δύναμη μας και να φανταστείτε ότι υπάρχουν ομάδες τόσο στην Κάρπαθο στην Πάτμο στους Λειψούς στην Νίσυρο και στην Τήλο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά έξοδα μετακίνησης των σωματείων. Για παράδειγμα η ομάδα του Ποσειδώνα Καρπάθου που αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία έχει έναν προϋπολογισμό ετησίως για μετακινήσεις που αγγίζει το ποσό των 15.000 ευρώ, είναι μια ομάδα που στην δύναμη μη έχει γύρω στους 100 νεαρούς παίκτες. Δυστυχώς οι επιχορηγήσεις που έρχονται στην Ένωση από την ΓΓΑ και την ΕΠΟ δεν επαρκούν για να έχουν τα σωματεία την ανάλογη οικονομική ενίσχυση. Πρέπει εμείς σαν νέα διοίκηση να ψάξουμε τρόπους ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά των σωματείων και να φέρουμε από μόνοι μας έσοδα από τα σωματεία μας. Το ευχάριστο είναι πως η νέα διοίκηση αποτελείται από νέους ανθρώπους που έχουν όρεξή να προσφέρουν στο ποδόσφαιρο της Δωδεκανήσου και πιστεύουμε να δικαιώσουμε όλα τα σωματεία που μας πίστεψαν. Θέλω να δώσω το μήνυμα στην ΕΠΟ άλλα και στην πολιτική ηγεσία ότι τα σωματεία της Δωδεκανήσου ασκούν κοινωνικό λειτούργημα και πρέπει να σκύψουν όλοι πάνω σε αυτά τα σωματεία και να βοηθήσουν οικονομικά αλλά και στο θέμα των υποδομών καθώς υπάρχουν γήπεδα με χώμα».
Για το πώς θα κινηθεί η νέα διοίκηση της ΕΠΣ, είπε:
«Πρώτον θα γίνει πλήρης μηχανογράφηση στην Ένωση και θα κάνουμε δραστηριότητες που θα φέρουν έσοδα στην Ένωση. Δεύτερον θα αναβαθμίσουμε την διαιτησία θα απαιτήσουμε από την ΕΠΟ οι αξιολογημένοι διαιτητές μας η στη Γ’ Εθνική να μετακινούνται και να παίζουν με έξοδα των σωματείων της Γ’ Εθνική. Έτσι ώστε να για να φέρουμε κοντά στην διαιτησία νεαρούς διαιτητές. Μην ξεχνάτε ότι ο κ. Σιδηρόπουλος ανήκει στον δικό μας σύνδεσμο. Τρίτον θα συνεργαστούμε με όλους τους δήμους και του νομούς μας να βελτιώσουμε και να καλυτερεύσουν οι γηπεδικές εγκαταστάσεις. Τέταρτον θα κάνουμε συναντήσεις με εταιρίες και κυρίως με τις ναυτιλιακές που υπάρχουν, ώστε να προσφέρουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις που μπορούν για τις μετακινήσεις των σωματείων».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου