Ατάκτως Ερριμμένα

Σπάζοντας ταμπού

Στην Ισπανία, ψηφίστηκε νόμος, (για πρώτη φορά στην Ευρώπη) σύμφωνα με τον οποίο κατοχυρώνεται η «άδεια εμμήνου ρύσεως». Πρόκειται για εξέλιξη ορόσημο που εκτός της πρακτικής της πτυχής, σπάζει ταμπού. Με αυτόν τον νόμο «η διακοπή της εργασίας για μια γυναίκα για λόγους εμμηνορρυσίας» που συνδέονται, για παράδειγμα, «με παθολογίες όπως η ενδομητρίωση» θα «αναγνωριστεί ως μια ειδική κατάσταση προσωρινής ανικανότητας» προς εργασία. Ελπίζουμε να δούμε και στη χώρα μας ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες.Ειδικά στην Ελλάδα, που οι γυναίκες βιώνουν ακόμη και σήμερα αποκλεισμούς, διακρίσεις και υποτίμηση στους εργασιακούς χώρους μόνο και μόνο λόγω του φύλου τους, αυτό το βήμα θα μπορούσε να αποτελέσει ενδεχομένως μια μικρή χαραμάδα φωτός στο σκοτεινό τοπίο καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Το να πονάς αφόρητα και να σου επιτρέπει το κράτος να μείνεις στο σπίτι δεν αποτελεί κανενός είδους “προνόμιο”. Αυτό είναι ισότητα. Εργασιακή.

Υ.Γ. Προς το παρόν βλέπουμε κάτω από το σχετικό δημοσίευμα, απαξιωτικές, χλευαστικές έως χυδαίες ατάκες, αποδεικνύοντας πως για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου