Τοπικές Ειδήσεις

Παρατείνεται το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων με απόφαση της Περιφέρειας

Τα ωράρια που θα ακολουθούν τα καταστήματα σε περιοχές της Ρόδου και της Κω συζητήθηκαν σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μετά την σύσκεψη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Γιάννης Φλεβάρης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα:
«Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εθιμοτυπίας της ΠΝΑι σύσκεψη με τους φορείς που συμμετέχουν στην λήψη απόφασης για την παράταση του θερινού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων για το έτος 2021. Στην σύσκεψη συμμετείχαν φορείς είτε με εκπρόσωπο είτε με επιστολή: το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Εργατικό Κέντρο Ρόδου (με τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Εγγλέζο), η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου (με τον γ.γ. κ. Κώστα Σπανό), ο Εμπορικός Σύλλογος Κω, το Εργατικό Κέντρο Κω και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλύμνου. Υπήρξε απαρτία και συζητήσαμε όλα τα θέματα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η ΠΝΑι στηρίζει τους εργαζόμενους των νησιών μας και βέβαια, ταυτόχρονα τις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις –την τοπική επιχειρηματικότητα που δημιουργεί θέσεις εργασίας και απορροφά εργατικό δυναμικό σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο με την πανδημία του κορωνοϊού, όπου η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη. Να θυμίσω την μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος ‘ΝΗΣΙΔΑ’. Η περιοχή μας είναι αμιγώς τουριστική και χαρακτηρίζεται από ‘εποχικότητα’. Αυτό σηματοδοτεί την τουριστική περίοδο. Ευχή όλων μας είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να μπορέσουμε να έχουμε μια πολύ καλύτερη τουριστική περίοδο σε σχέση με το 2020 για το καλό όλων μας».
Για την λειτουργία των καταστημάτων στις περιφερειακές ενότητες Δωδεκανήσου (πλην της Κω) αποφασίστηκε η παράταση ως ακολούθως:
-Για τις ημέρες από Δευτέρα έως και Σάββατο μέχρι τις 24.00 από 1η Απριλίου – 31 Οκτωβρίου 2021. (Ίδια χρονική περίοδος με προηγούμενες χρονιές).
Εάν υπάρξει παράταση της τουριστικής περιόδου, θα επανεξεταστεί το ωράριο λειτουργίας.
-Αποφασίστηκε επίσης η παράταση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές: από 09.00 – 24.00 για το ίδιο διάστημα από 1η Απριλίου – 31 Οκτωβρίου 2021.

Για την Κω, αποφασίστηκε η παράταση του ωραρίου λειτουργίας να ισχύει από Δευτέρα έως και Σάββατο έως τις 02.00 από 1η Απριλίου – 31 Οκτωβρίου 2021 και για τις Κυριακές από 08.00 έως 24.00.
-Από αυτά εξαιρούνται τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, υπεραγορές κ.λπ.
«Θέλω να τονίσω ότι σε κάθε περίπτωση ισχύει η εργατική νομοθεσία και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα» τόνισε ο κ. Γ. Φλεβάρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου