Τοπικές Ειδήσεις

Αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας στις ΔΚ Λινδίων και Νότιας Ρόδου

Μετά τις θεομηνίες που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο της Νότιας Ρόδου και σε περιοχές της Ενότητας Λινδίων, τέλος Νοεμβρίου 2019, o Δήμος Ρόδου ξεκίνησε το έργο της αποκατάστασης και βατότητας των αγροτικών οδών, σε μια τιτάνια προσπάθεια με τους εργαζόμενους και τα μηχανήματα του Δήμου.

Το έργο αυτό υποστηρίχτηκε στη συνέχεια, με σύμβαση για την μίσθωση μηχανημάτων για την συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, ύστερα από εντολή του Δημάρχου.

Το σύνολο των χιλιομέτρων που έχουν αποκατασταθεί, στην πρώτη προσπάθεια διάνοιξης των αγροτικών δρόμων και σύμφωνα με τις υποδείξεις των Προέδρων των Κοινοτήτων, εκτιμάται συνολικά για τα χωριά της Ν. Ρόδου σε 280 χλμ. και για την Ενότητα Λινδίων σε 100 χλμ.

Θα ακολουθήσει και δεύτερη παρέμβαση αποκατάστασης, σύμφωνα με νέα σύμβαση που υπεγράφη με εργολάβους , και αφορά περαιτέρω βελτίωση της βατότητας των αγροτικών οδών , η οποία περιλαμβάνει χαλικόστρωση στα σημεία που χρειάζεται (όπου υπάρχει λάσπη) καθώς και χρήση οδοστρωτήρα.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι βελτιώσεις στους αγροτικούς δρόμους στα χωριά Βάτι και Απολλακιά και το έργο συνεχίζεται με επόμενο σταθμό τα χωριά Αρνίθα, Γεννάδι και Κατταβιά.

Στη Δ.Ε. Λινδίων , ολοκληρώθηκαν σχεδόν οι παρεμβάσεις στην Λάρδο και συνεχίζουν στην Πυλώνα, Λάερμα, Κάλαθο και Λίνδο.

Στόχος είναι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί το έργο.

Η στρατηγική του Δήμου για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού, έχει ως στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας με την αξιοποίηση όλων των μέσων, μηχανημάτων και εργαζομένων που διαθέτουμε, για το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα.

Ο ΧΩΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ν. ΚΑΡΑΜΑΡΙΤΗΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου