Ειδήσεις

Μύλος μεταξύ Στρατούλη-Ρωμανιά για εισφορές,συντάξεις

Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς φέρεται να έχει εισηγηθεί στο οικονομικό επιτελείο ενιαία σύνταξη για όλους τους ασφαλισμένους, με κοινές προϋποθέσεις αδιακρίτως κλάδου απασχόλησης και ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Στρατούλης τον αδειάζει.

Η πρόταση Ρωμανιά την οποία αποκαλύπτει η «Ημερησία», έχει υποβληθεί ήδη για συζήτηση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και προβλέπει επίσης ότι τα χρήματα των συντάξεων να προέρχονται μέσω μηνιαίας παρακράτησης φόρου, αντί της καταβολής εισφορών στα ταμεία. Επίσης θα προβλέπει μεταβατική περίοδο, δηλαδή θα ισχύσει είτε για όσους είναι ηλικίας κάτω των 45-50 ετών, είτε για όσους έχουν λιγότερα από 25 χρόνια ασφάλισης (για τους υπόλοιπους θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι σημερινές προϋποθέσεις).

Παλιές προσωπικές απόψεις του Ρωμανιά δηλώνει ο Δ. Στρατούλης

«Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά, περί κατάργησης των ασφαλιστικών εισφορών και αντικατάστασης τους με παρακράτηση φόρου, εκφράζουν, όπως και ο ίδιος με σαφήνεια ανέφερε, δικές του, παλαιότερες, προσωπικές απόψεις-προτάσεις, που δεν ανταποκρίνονται στις προθέσεις και στην πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης». αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Και πρόσθεσε «Η νέα κυβέρνηση βάζει φρένο στις μειώσεις των συντάξεων , αποκαθιστά τον δημόσιο, αναδιανεμητικό, αλληλέγγυο και καθολικό χαρακτήρα της και θα στηρίξει τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση με πρόσθετους δημόσιους πόρους, που δεν θα επιβαρύνουν σε καμιά περίπτωση τους φορολογούμενους και τους καταθέτες των τραπεζών».

thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου