Ρεπορτάζ

Κερδίζει έδαφος το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ

Τη στήριξη του υπουργείου Τουρισμού θα έχει το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ που επιχειρεί να καθιερώσει ως θεσμό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
Την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού κ. Α. Λιάσκου ζήτησε χθες ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού κ. Γιάννης Κακλιός προκειμένου να τύχει στήριξης από το κράτος ο συγκεκριμένος θεσμός και να διεξάγεται κάθε χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα αυτό έχουν διεξαχθεί αρκετές συσκέψεις με την συμμετοχή των φορέων της περιοχής μας που ασχολούνται με τον πολιτισμό αλλά και τον τουρισμό. Συζήτηση έγινε και σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΔ.

«Η αναγκαιότητα δημιουργίας κάποιου σημαντικού γεγονότος που να δώσει ώθηση στο νησί ήταν εδώ και καιρό θέμα σε πολλές συζητήσεις μελών μας αλλά και των άλλων φορέων γενικότερα. Μετά από συναντήσεις με όλους τους φορείς και συζητώντας διάφορες προτάσεις και ιδέες, καταλήξαμε ότι ένα μεσαιωνικό φεστιβάλ θα ήταν το ιδανικό», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κακλιός.
«Το Φεστιβάλ που θα περιέχει και ιστορικά στοιχεία θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και θα γίνει η αιτία να αναβιώσουν παραδοσιακά επαγγέλματα. Επιπλέον θα δημιουργήσει ανάπτυξη και θα προσελκύσει ξένους και Έλληνες επισκέπτες. Μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για την επιμήκυνση της σεζόν», τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΔ.

Στόχος του ΕΒΕΔ είναι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, τον ΠΡΟΤΟΥΡ, την Ένωση Ξενοδόχων, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων, την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, την Ένωση Τουριστικών Γραφείων, την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων και των άλλων φορέων που άπτονται του θέματος, να απογειωθεί η διοργάνωση και να γίνει ευρύτερα γνωστή στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Οι τομείς στους οποίους θα δοθεί έμφαση είναι:
-Η προβολή του φεστιβάλ σε όλες τις εκθέσεις, όπου μετέχει ο ΠΡΟΤΟΥΡ με έντυπο υλικό και όχι μόνο
-Η προβολή σε εθνικό επίπεδο, με χορηγό επικοινωνίας τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας.
-Η συμμετοχή διεθνούς εμβέλειας καλλιτεχνών.
Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου, μπορεί να αποτελέσει ένα πολιτιστικό γεγονός-σήμα κατατεθέν, για το νησί μας και να λειτουργήσει ως τουριστικό εργαλείο προσέλκυσης θεματικών τουριστών με διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου