Ειδήσεις

Παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου: Να αφήσουν τη Δικαιοσύνη έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις

Για απόπειρες εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης κάνει λόγο σε παρέμβασή της η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, καλώντας όσους επιθυμούν πραγματικά να την προστατεύσουν, να την αφήσουν «οριστικά έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες».

Σε σκληρή δήλωση για τις επικρίσεις που δέχεται η δικαιοσύνη για σειρά ενεργειών της σε σοβαρές υποθέσεις, προέβη η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου σημειώνοντας με έμφαση ότι «όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατεύσουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά έξω, από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες».

Η δήλωση του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας γίνεται σε μια χρονική συγκυρία, όπου πολιτικοί αλλά και άλλοι που διατυπώνουν δημόσιο λόγο στρέφονται κατά της δικαιοσύνης με επικριτικά σχόλια και υπαινιγμούς σε ό,τι αφορά τον χειρισμό συγκεκριμένων υποθέσεων.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου απευθύνει τη δήλωση της προς κάθε κατεύθυνση σε μια προσπάθεια να προστατευθεί, όπως αναφέρει, ο θεσμός της δικαιοσύνης και να μην καμφθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο έργο των δικαστικών αρχών.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Γεωργίου έχει ως εξής:

«Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες».

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου
Μαρία Γεωργίου

Πηγή kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου