Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που αφορούν τις ποινές στους ποδοσφαιριστές, τις κλήσεις σε απολογία και τις αποφάσεις επί των απολογιών.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Ιππότες- Πολυβώτης στις 12/01 (11η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Πολυβώτη, Β. Χατζηνικολάου του Κ., ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον β’ βοηθό διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Άγιος Γεώργιος- Α.Ε. Αδελφοσύνης στις 17/01 (11η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Αδελφοσύνης, Γ. Χατζηδημητρίου, ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή (άρθρο 10’ παρ. 1θ’ σε συνδυασμό με το άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Αδελφοσύνης, Π. Αποστολόπουλο, ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Αγίου Γεωργίου, Β. Φαρμακαλή, ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 19/02/2018 (άρθρο 23’ παρ. 2’ του Π.Κ.).
Α.Ο. Αθλοπαιδιών- Αναγέννηση Ασφενδιού στις 13/01 (5η αγωνιστική- Διεκόπη)
Η Πειθαρχική Επιτροπή σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α., Α.Ο. Αθλαπαιδιων- Αναγέννηση Ασφενδιού για το Παιδικό Πρωτάθλημα Δωδεκανήσου από τον διαιτητή, δέχεται ότι ορθώς διεκόπη στο 10ο λεπτό ως άνω αγώνας, διότι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων ο αγωνιστικός χώρος έγινε σε μεγάλο βαθμό λασπώδης, με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και των αξιωματούχων του αγώνα (άρθρο 10’ παρ. 1α του ΚΑΠ).
Παραπέμπει το Φ.Α. στην Επιτροπή Πρωταθλήματος, για επανορισμό για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα, με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά την διακοπή (αριθμός τερμάτων- αριθμός ποδοσφαιριστών) (άρθρο 21’ παρ. 2β’ του ΚΑΠ).
Αποφάσεις απολογιών
Διγενής- Αστέρας Παστίδας στις 06/01 (14η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς Πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει στο σωματείο του Αστέρα Παστίδας την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης, στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. Κ. Πάττα- προπονητή την πειθαρχική της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 8 αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (υπότροπος) (άρθρο 11’ παρ. 2’ και παρ. 4’ του Π.Κ.).
Α.Ο. Βαθύ- Αναγέννηση Ασφενδιού στις 22/12/2017 (2η αγωνιστική- Εφηβικό)
Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΔ, αφού έλαβε υπόψη της τα σχετικά έγγραφα που συγκέντρωσε, αναφορικά με την διεξαγωγή του αγώνος του Εφηβικού Πρωταθλήματος Δωδεκανήσου Α.Ο. Βαθύ- Αναγέννηση Ασφενδιού που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Παρασκευή 22/12/2017 στο γήπεδο Καλύμνου και ώρα 17:00,
Α) θεωρεί υπαίτιο το σωματείο της Αναγέννηση Ασφενδιού για τη μη διεξαγωγή του αγώνα. Κατακυρώνει τον αγώνα του Εφηβικού Πρωταθλήματος υπέρ του σωματείου Α.Ο. Βαθύ με τέρματα τρία έναντι μηδενός της Αναγέννησης Ασφενδιού.
Β) επιβάλλει ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου, που μετέχει το σωματείο της Αναγέννηση Ασφενδιού, καθώς επίσης και χρηματική ποινή 100 ευρώ (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ και βάσει της προκήρυξης Πρωταθλημάτων Δωδεκανήσου 2017-2018). Τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα (Α.Ο. Βαθυ) (άρθρο 21’ παρ. 3’ του ΚΑΠ).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 19/02/2018 (άρθρο 23’ παρ. 2’ του Π.Κ.).
Κλήσεις σε απολογία
Σύμφωνα με περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ. σε έγγραφη απολογία μέχρι την Πέμπτη 25/01/2018 και ώρα 17:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ, τα κάτωθι φυσικά και Νομικά πρόσωπα:
Άγιος Ισίδωρος- Δαμάγητος στις 14/01 (11η αγωνιστική)
Το σωματείο του Δαμάγητου και ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. Σάββας Καραβόλιας- προπονητής, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,11,13,14 του Πειθαρχικού Κώδικα

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ