Δεν έλειψαν τα προβλήματα με τη χθεσινή κακοκαιρία. Λόγω των θυελλωδών ανέμων εντάσεως έως και 9 μποφόρ που επικρατούσαν στο νησί, υπήρξε ταλαιπωρία των πολιτών στις μετακινήσεις τους. Στην περιοχή της Ψαροπούλας, η θάλασσα βγήκε κυριολεκτικά μέχρι το δρόμο. Τα κύματα έβρεχαν τα διερχόμενα οχήματα μεταφέροντας κλαδιά και πέτρες. Θάλασσα και δρόμος έμοιαζαν να έχουν ενωθεί!
Στο σημείο έφθασαν συνεργεία του Δήμου που καθάρισαν το οδόστρωμα για να διεξάγεται ευκολότερα η κυκλοφορία. Στην οδό Αθηνών στην Ανάληψη ξεριζώθηκε δέντρο και έπεσε στο δρόμο (ανάμεσα σε αυτοκίνητα). Πτώση δέντρου υπήρξε και στο δρόμο από Έμπωνα προς Κρητηνία.
Στην οδό Ίωνος Δραγούμη στο Νιοχώρι, ένας φοίνικας έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Ευτυχώς την ώρα εκείνη δεν ήταν στο αυτοκίνητο ο οδηγός που σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, είναι γνωστός δικηγόρος. Το δέντρο απομακρύνθηκε από γερανοφόρο όχημα του Δήμου.
Από νωρίς το πρωί συνεργεία του Δήμου, της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής ήταν επί ποδός. «Υπήρξαν διάφορα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας. Χρειάστηκε να απομακρύνουμε από το οδόστρωμα κάποια δέντρα που είχαν ξεριζωθεί λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ χρειάστηκε να γίνει καθαρισμός του οδοστρώματος από πέτρες και κλαδιά ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία. Βρισκόμαστε συνεχώς σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα τυχόν παρουσιαστεί. Γενικώς το προηγούμενο διάστημα έχουν παρθεί τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου ν’ αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, κ. Αγαπητός Πάλλας.
Σημειώνεται ότι το πρωί της Πέμπτης ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα δρομολόγια του Καταμαράν και του πλοίου Πρέβελης. Κανονικά εκτελέστηκε όμως στις 5 το απόγευμα το δρομολόγιο του Blue Star. To ακυρωθέν δρομολόγιο του Πρέβελης για την άγονη γραμμή θα γίνει σήμερα στις 8 το πρωί.
Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξαν καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ρόδου. Τα αεροσκάφη έκαναν γύρους πάνω από το αεροδρόμιο μέχρι να καταφέρουν να προσγειωθούν. Χωρίς καμία καθυστέρηση απογειώνονταν όμως τα αεροσκάφη από το «Διαγόρας».

 

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ