Συγκλονιστικές εικόνες έχουν καταγραφεί στα γκαράζ του πλοίου Norman Atlantic όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, προκαλώντας το πολύνεκρο δυστύχημα στην Αδριατική.

Η ιταλική ιστοσελίδα brindisioggi.it έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά εικόνες από τα γκαράζ του πλοίου, αποκαλύπτοντας την απόλυτη φρίκη και καταστροφή.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το τρίτο γκαράζ και γι’ αυτό η καταστροφή σ’ αυτό όσο και στο τέταρτο επίπεδο είναι ολοκληρωτική.

Καλύτερη είναι η κατάσταση στο πρώτο και δεύτερο επίπεδο, αν και έχουν προκληθεί και σε αυτά εκτεταμένες ζημιές.

Οι ιταλοί πυροσβέστες προσπαθούν μέρα με την μέρα να βελτιώσουν τις συνθήκες στο εσωτερικό του πλοίου που είναι δυσχερείς λόγω των πολλών αναθυμιάσεων. Μέχρι στιγμής τα επίπεδα οξυγόνου είναι ικανοποιητικά και το μονοξείδιο του άνθρακα έχει μειωθεί στο μισό. Η κατάσταση, ωστόσο, παρακολουθείται στενά, καθώς πολλές φορές οι συνθήκες αλλάζουν με την αλλαγή του ανέμου.

Μόλις ολοκληρωθούν οι επιθεωρήσεις θα αναζητηθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη ναυτική τραγωδία που σημειωθηκε στις 28 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά ξεκίνησε από το τρίτο γκαράζ, οπού εκεί οι πυροσβέστες αντίκρισαν μια άμορφη μάζα σιδερικών και σκελετούς αυτοκινήτων. Η ανάκτηση στοιχείων από εκείνο το σημείο είναι αδύνατη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ